Opprettet nytt testsenter

Opprettet nytt testsenter

HP demonstrerte nylig sitt nye senter for demonstrasjon og partnerbruk. Kraftigere, sterkere, mer HP enn før – og med mindre volum.

HP viste fram sitt nyeste testdatasenter i nybygg på Fornebu. Det mest slående førsteinntrykket er hvor stort det er. To dryge dataskap med en felles foringskanal fyllt med kjøling gjør mye av jobben.

I forhold til det gamle demosenteret med rad på rad av dataskap er poenget klart: Framtidas datasenter er kompakte, kraftige og miljøvennlige. Gjeldende it-visjon for HP er konvergert infrastruktur, hvilket innebærer en tjeneste- og applikasjonsorientert leveringsmodell med moduler for de tradisjonelle siloene som leverandører til en integrert infrastruktur.

- Demosenteret her skal vise at framtidas datasenter består av integrerte byggeklosser som jobber sammen etter behov for hva som skal utføres, poengterte Arild Slagnes, sjef for forretningsutvikling i HP Norge.

Et poeng med det nye testsenteret er å få fram hvor mye samarbeid som er i en sterk konkurrerende bransje. Det er dette som kalles «coompetition» (som på norsk blir noe sånt som «samkurranse»). Dette innebærer at man slåss så fillene fyker for salg til kundene, men samarbeider tett med de samme konkurrentene for å få produkter og løsninger til å fungere sammen på beste vis.

«Open up the server door, HP»

I dette testsenteret kan kunder få se hvordan løsninger fra for eksempel Microsoft og VMware gjør det når virtualisering og skytjenester er målet. Alt kontrolleres via kraftig administrasjonsprogramvare, som kan styre det aller meste i datasenteret. Dette inkluderer å fjernåpne dataskapsdørene for autorisert tilgang.

Mellom dataskapene ligger kjølesystemet og viftene i et system som optimerer kjølevann og kjøleluft til de delene av dataskapene hvor det trengs.


Bygg skyen som passer: Demonstrasjonssenteret skal vise hvordan HP kan levere it i skyen etter tjenester og applikasjoner, poengterer Arlid Slagnes i HP

Hyllene hvor servere og lagring settes, har smarte vifter som bare starter når det er behov og som regulerer seg etter dette behovet. Selve designløsningen med å lage dataskapene til egne kjøleceller er en populær design som har kommet som en følge av krav til kostnadsreduksjoner og klimautfordringer.

Løsningen for å rulle ut it i skyen-løsninger er døpt Cloud Service Automation. Det primære målet er den søylen i sky-løsninger som kalles infrastruktur som en tjeneste (IaaS). Virksomheter som tar dette i bruk kan velge om de vil ha en privatsky eller de forskjellige stadiene til offentlig sky.

HP sin tilnærming er pragmatisk og de poengterer at det er tjenesten eller applikasjonen som skal leveres som avgjør infrastrukturen. CSA skal gjøre det enklere å planlegge og iverksette en passe sky etter dette behovet.

Egenmerking

Bygging av kabelferdige dataskap har HP holdt på med en stund. Adaptive Enterprise-skapene, som var mantraet til selskapet i starten av tiåret, innebar også at man kunne få ferdig dataskap på døren. Kun strøm og datakabel var nødvendig.

Nå er kjøletilkoplingen kommet i tillegg, og innmaten er blitt fullt ut HP. Dette innebærer at nettverket er Procurve-svitsjer, og kjøleviftene er også HP-merket.

Selskapet har nettopp inntatt topplasseringen som serverleverandør i alle klasser, og viser også at deres datasenter kan ta opp i seg dette.

I et dataskap er det fint plass til intel-servere og HP-UX-servere i tillegg til det som trengs av nett og lokalt, direkte tilkoplet lager. To nye Proliant-servere, DL 360 G7 og DL 380 G7, lover kraftig konsolidering og yteevne. HP hevder 20-gangen i konsolidering og 27-gangen i datakraft levert per watt.

Administrasjonen er gjennom den nyeste versjonen av HP Insight Control, og serveradministrasjonen er versjon 3 av iLO (Integrated Lights-Out Advanced). Bak det lange navnet skjuler det seg de integrerte administrasjonskretsene i maskinvaren og grensesnitt mot programvaren.

Nytt er at optimering av kraftforbruk og temperatur kommer i tillegg til enkelt oppsett av servere og systemovervåking.

Virtualisering