Oracle kjøper Virtual Iron

Oracle kjøper Virtual Iron

Oracle kjøper virtualiseringsselskapet Virtual Iron bare få uker etter at oppkjøpet av Sun ble kjent.

Oracle kjøpte i april Sun Microsystems for drøyt 50 milliarder norske kroner. Nå fortsetter selskapet oppkjøpsraidet med å sluke virtualiseringsselskapet Virtual Iron.

Virtual Irons løsninger bygger i likhet med Oracles egen teknologi på den åpne Xen-hypervisoren. Planen er å integrere Virtual Irons administrasjonsplattform for servervirtualisering med OracleVM och Enterprise Manager.

Målet er å gjøre det enklere for kundene å optimalisere kapasiteten med mer dynamisk håndtering av ressurser, redusere strømbruk i servere ved hjelp av automatisert strømstyring og gi bedre oversikt over ytelse i alle nettverkslag.

- De kombinerte produktene forenkler utrulling og konfigurasjon av fysiske servere, virtuelle maskiner og applikasjoner samtidig som det gir en stabil plattform for å kjøre applikasjoner fra både Oracle og andre leverandører, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge Oracle vil Virtual Iron fortsette som et eget selskap, men bare frem til kjøpsavtalen er ferdigstilt. Selskapet har ikke nevnt hvorvidt de vil fortsette å tilby støtte for Virtual Irons produkter, men sier de vil gå ut med mer informasjon etter at avtalen er underskrevet.

Oppkjøpet forventes å være sluttført i sommer, men enn så lenge er det uklart hva Oracle betaler for selskapet, skriver IDG News Service.

Sammenliknet med VMware, Citrix og Microsoft er Oracle en liten aktør på markedet for servervirtualisering. Selskapets virtualiseringsprodukter selges først og fremst til kunder som allerede bruker andre Oracle-produkter som databasene.

LES OGSÅ: Oracle skal lære av Apple

Virtualisering