Priskrig på virtualisering

Priskrig på virtualisering

Vmware Esx er billigere enn Microsofts Hyper-V, ifølge ny rapport. - Uforståelig, mener Microsoft Norge.

Tidligere har Microsoft sagt de skal gruse Vmware ved å være billigere. Micosofts Bob Kelly har blant annet uttalt at «Vmware er latterlig dyrt,» mens Kevin Turner fra samme selskap har sagt at Hyper-V vil koste en tredjedel av det Vmware koster.

Det har også vært gjengs oppfatning at pris er en av Microsofts fortrinn, mens Vmware skårer høyest på funksjonalitet og teknologisk modenhet.

Selskapet Taneja Group har imidlertid undersøkt prisingen, og kommer med kontrabeskjed: Vmware blir totalt sett billigere enn Microsoft, mener selskapet i sin rapport.

Årsaken er at Vmware ifølge rapporten kan skvise inn 1,5 flere virtuelle maskiner per virtuell maskin enn Microsoft. Dermed spares det inn penger både på maskinvare og lisenser i tillegg til at en sparer arbeid fordi en har færre fysiske maskiner å håndtere. Mellom 5 og 29 prosent kan man spare på Vmware dette tatt i betraktning, ifølge Teneja Groups undersøkelser.

I tillegg skårer Vmware ifølge analytiker Bob Laliberte ved Enterprise Strategy Group (ESG) på at håndteringsverktøyene som følger med er bedre, og at Vmware rett og slett har høyere teknisk modenhet, skriver CIO.com.

Riktignok velger 20 prosent av de ESG har snakket med Hyper-V uten utprøving først, siden enkelte selskaper utelukkende baserer seg på Microsoft-løsninger, men ut over dette er Microsoft mest populært innen uttesting og utvikling, følge Laliberte.

- Microsoft har en solid andel innen test og utvikling, men når du kommer i produksjon vil du ha ekstra support, påpeker Laliberte.

Flere velger Microsoft

En undersøkelse av Forrester Research viser at 52 prosent SMB-kunder ville valgt Vmware dersom de skulle investere i virtualisering i 2009, mens tallet faller til 45 prosent for 2010. Oppslutningen rundt Microsofts løsning stiger fra 18 i 2009 til 24 prosent i 2010.

Dette er likevel en beskjeden prosentandel tatt i betraktning Forresters forventninger for generell vekst i vitualiseringsmarkedet. 54 prosent av større selskaper og 53 prosent av smb-selskapene de har pratet med har eller vil iløpet av de neste 12 månedene virutalisere. Pengebesparelser er målet for 70 prosent av disse.

Men hva mener Microsoft Norge om at Vmware er billigst? Se neste side!

Virtualisering