Raskere og rimeligere fra Citrix

Raskere og rimeligere fra Citrix

Citrix har lansert to nye løsninger for applikasjonsleveranse i mellommarkedet.

Citrix har lansert to nye produkter for mellommarkedet i Netscaler MPX-produktserien, Netscaler MPX 10500 og Netscaler MPX 12500.

Med de to nye modellene har Citrix nå det de kaller industriens mest omfattende produktlinje for applikasjonsleveranse, som dekker alt fra små enheter med enkeltapplikasjoner til høyende-systemer i store bedrifter.

De nye løsningene gir en ytelse på mellom 5 og 8 Gbps og støtter all Netscaler-funksjonalitet, som L4-7 lastbalansering, applikasjonsaksellerasjon, serveravlasting og applikasjonsbrannmur.

Rimelig og energieffektiv

Netscaler MPX-arkitekturen bygger på flerkjerners Intel-prosessorer og Netscaler Ncore-teknologi for å håndtere flere komplekse prosesser for hver parallelle applikasjon i opptil flere gigabit per sekund. Ved å dra nytte av flere prosessorkjerner kan flere funksjoner for leveranse av webapplikasjoner kjøres samtidig uten å påvirke ytelsen vesentlig.

Ifølge Citrix er løsningene langt mer energieffektive og rimelige enn konkurrentenes løsninger.

- Webapplikasjoner i store bedrifter blir mer og mer komplekse og krevende, men prisen kundene betaler for å levere disse applikasjonene med den beste ytelsen, sikkerheten og påliteligheten burde ikke øke i samme takt, sier Klaus Oesterman, direktør for Netscaler-produktgruppen i Citrix Systems i en pressemelding.

- Våre nye MPX-appliances for mellommarkedet er bygget for å levere webapplikasjoner med den ytelsen kundene forventer av Netscaler, men til en pris som er innen rekkevidde for alle, sier han.

De nye Netscaler MPX-enhetene kan også rulles ut sammen med virtuelle Netscaler VPX-applikasjoner.

Rett fra den virtuell maskinen

Nylig lanserte Citrix også Xenapp 5, som nå leveres med støtte for applikasjonsleveranse direkte fra virtuelle maskiner som kjører operativsystemer som Windows 7, Vista og Windows XP.

Den nye modellen utfyller eksisterende metoder i Xenapp for levering av applikasjoner, som deling av applikasjoner sentralt via Windows Terminal Services eller streaming av dem til en pc for å kjøre dem lokalt.

Ved å legge til denne muligheten kan XenApp 5 nå tilby fullstendig kompatibilitet til applikasjoner med minimalt behov for testing og validering.

I tillegg har Xenapp 5 nye muligheter for administrasjon av kapasitet og ytelse, samt HDX-teknologi som er ment å levere gode brukeropplevelser uavhengig av applikasjon.

Virtualisering