Rekordkvartal for Citrix

Rekordkvartal for Citrix

Citrix økte omsetningen med 17 prosent i fjerde kvartal. I Norden økte selskapet både produkt- og tjenestesalget.

Citrix Systems slapp nylig sine resultater for fjerde kvartal.

Tallene viser at selskapet økte omsetningen med 619 millioner dollar, opp 17 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2010. Omsetningen for hele 2011 endte på 2,21 milliarder, en økning på 18 prosent fra året før.

I USA økte salget med 16 prosent, Asia og Stillehavsområdet (APAC) med 37, og Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) med 12 prosent. For 2012 forventer Citrix en omsetning på rundt 2,5 milliarder dollar.

- Større bredde

På verdensbasis økte salget av nye lisenser i fjerde kvartal med 17 prosent, lisensoppdateringer med 9 prosent, programvaretjenester med 21 prosent, og inntektene fra tekniske tjenester med 34 prosent.

- Fjerde kvartal var svært godt og bidro sterkt til at vi kunne levere nok et rekordår, sier toppsjef Mark Templeton i Citrix i en pressemelding.

- Større bredde i produkttilbudet og i antall partnere gjør at vi kan selge høyere i verdikjeden og bli en mer komplett tilbyder for våre kunder. Dette sikrer at vi blir en mer strategisk leverandør og at våre løsninger brukes som ende-til-ende systemer.

Produkter og tjenester

I Norden kan Citrix også skryte av å ha gjennomført sitt beste fjerde kvartal noensinne.

Produktsalget økte med rundt 35 prosent i regionen, mens tjenester økte med 32 prosent. Selskapets løsninger for nettskyen vokste med over 30 prosent, og løsninger for virtuelle arbeidsflater, eller desktopvirtualisering, økte med hele 80 prosent.

- Fantastisk kvartal

Erik Pedersen, nordisk sjef for Citrix, sier at selskapet har vunnet store strategiske kontrakter på tvers av offentlig- og privat sektor.

- Vi kan vise til et fantastisk kvartal og det beste vi har sett, sier Pedersen i pressemeldingen.

- De flotte resultatene og salgsutsiktene fremover sikrer at vi fortsatt vil være i front med våre løsninger, særlig for virtuelle arbeidsflater, sier han.

FORNØYD: Erik Pedersen, nordisk sjef for Citrix, er godt fornøyd med et "fantastisk" kvartal for produsenten i Norden. (Foto: Citrix)

Virtualisering