Relanserer RES Software

Relanserer RES Software

Dynamic Desktop Studio skal gjøre det enklere for partnerne å selge virtuelle arbeidsflater.

RES Software lanserte på Citrix' Synergy-konferanse i Berlin sin ny produktportefølje for administrasjon av Microsoft-baserte skrivebordsmiljøer, som nå har fått navnet Dynamic Desktop Studio.

Selskapet lanserte også ny logo, ny prismodell og en ny partnerportal med verktøy for håndtering av leads.

- Hovedmålet vårt har vært å gjøre det enklere for partnerne å integrere våre programvareløsninger inn i sine egne tilbud til sluttkundene, sier Ole-Kristian Sivertsen, nordisk sjef for RES Software.

Enklere utrulling

Dynamic Desktop Studio skal gjøre det enklere å rulle ut dynamiske arbeidsflater, såkalte virtuelle desktops, uten å måtte foreta endringer i infrastrukturen.

Programvaresuiten består av selskapets tidligere produkter RES Powerfuse, som har fått navnet Workspace Manager, og RES Wisdom, som nå heter Automation Manager.

Workspace Manager gjør det mulig å gi tilgang på alle it-ressurser ut fra brukernes egne preferanser og premisser og gjør det mulig å administrere personlige og brukerspesifikke innstillinger gjennom et felles grensesnitt. Automation Manager gir sentralisert styring og evnen til å raskt automatisere endringer på tvers av alle slags Microsoft-miljøer på sekunder.

I tillegg kommer selskapets nye Virtual Desktop Extender (VDX), som lar brukerne kjøre lokale applikasjoner side om side med virtuelle programmer, og Service Orchestration, en ny modul som skal underlette migreringer, forenkle ressursstyring og åpne for mer selvbetjening.

Tilpassede løsninger

En grunn til endringene er ifølge Ole-Kristian Sivertsen tilbakemeldinger fra partnerne og kunder som mente løsningene dekker mange behov, men at porteføljen var for stor og uoversiktlig.

- Den enkleste måten å spise en elefant er i små, delikate biter. For at kundene skal slippe å kjøpe et større rammeverk enn de trenger har vi stykket opp produktet i konkrete tydelige moduler som henger sammen, sier han.

Det innebærer at kundene nå for eksempel kan begynne med VDX som en frittstående løsning, for så å gradvis implementere virtuelle arbeidsflater.

- Partnerne ønsker å være mest mulig unike. Hvis de for eksempel ønsker å lage ditt eget migreringskonsept for Windows 7 kan de nå sette sammen og integrere moduler tilpasset kundenes behov.

Virtualisering