Sentraliserer administrasjonen

Sentraliserer administrasjonen

Med XenApp 6 og nye virtuelle enheter ønsker Citrix å gjøre administrasjonen enklere for it-avdelingene.

XenApp er Citrix sitt produkt for å sentralisere applikasjoner i datasenteret og levere dem som en on-demand tjeneste til både fysiske og virtuelle maskiner. XenApp kan også benyttes som en integrert del av XenDesktop – selskapets plattform for desktop-virtualisering.

XenApp 6 byr på økt skalerbarhet i alle miljøer og skal ifølge selskapet gi vesentlig enklere administrasjon og raskere utrullinger ved hjelp av et nytt administrasjonsverktøy (AppCenter). Mer enn 50 000 brukere støttes og programvaren kan skalere over 1000 servere i en implementering. Dette er en økning på 15 prosent flere brukere per server.

- XenApp 6 er laget for å kjøre under Windows Server 2008 R2, og dette operativsystemet sammen med bedre prosessorer hjelper også til for å øke skalerbarheten, forteller Magnus Toft i Citrix til Nettverk & Kommunikasjon. Mye av den nye funksjonaliteten kommer ellers i XenApp 5 SP3 for Windows Server 2003 og XenApp 4 SP2 for Unix.

Integrasjon med Microsoft App-V skal gi bedre utnyttelse av investeringer i Microsoft-teknologi samtidig som man gir brukerne selv muligheten til å velge programvare fra et selvbetjeningsprinsipp ved hjelp av Citrix Dazzle.


Med Dazzle kan brukerne foreta selvbetjening når de har behov for ny applikasjon.

Ny støtte for Citrix Receiver gir brukere tilgang til alle typer Windows-applikasjoner fra alle arbeidsflater som Mac, Linux og smarttelefoner som Google Android, Windows Mobile og Apple iPhone.

Toft forteller at i likhet med XenDesktop 4, har XenApp nå fått bedre lyd og bilde, samt støtte for USB-tilkoblinger og Microsofts Office Communications Server. Han forteller også om at de nå har skrevet om måten DirectX brukes på.

XenApp 6 vil ha en startpris på 350 dollar per samtidige bruker. De som har en vedlikeholdsavtale får den nye versjonen uten ekstra kostnad gjennom denne. Du finner mer informasjon her: http://www.citrix.com/xenapp6.

Nye enheter

Citrix lanserer også to nye virtuelle enheter i form av Citrix Branch Repeater VPX og Citrix Access Gateway VPX. Hensikten er å forbedre WAN-utnyttelsen, gi såkalt HD-brukeropplevelse for brukerne på avdelingskontor og sikre tilgangen til programvaren.

Selskapet tilbyr også fem nye versjoner av NetScaler Application Firewall som skal øke sikkerheten rundt webapplikasjoner og alle typer nettskyer. Citrix hevder at de med disse nyvinningene har løsninger som fungerer i alle nettverk fra den 10 Mbps NetScaler VPX virtuelle enheten til 5 Gbps NetScaler MPX-enheten.

- Nå kan vi ikke bare flytte og endre virtuelle servere og klienter, men også nettverkselementer, avslutter Toft.

Virtualisering