Sikrer virtuelle miljøer

Sikrer virtuelle miljøer

Trend Micro sikrer VMwares virtuelle miljøer med Core Protection.

Med Core Protection skal bedriftene ifølge Trend Micro kunne maksimere de økonomiske fordelene med virtualisering uten å gå på kompromiss med sikkerheten.

Sikkerhetsselskapet hevder at eksisterende sikkerhetsløsninger importert fra den fysiske verden ofte etterlater hull når de blir satt inn i virtuelle miljøer. Et eksempel på dette er at virtuelle maskiner som er sovende eller offline fortsatt kan bli angrepet av skadelig kode og ikke klarer å beskytte seg selv med virusskanning eller signaturoppdateringer.

Ressurskrevende sikkerhetsoppdateringer kan dessuten redusere ytelsen betydelig og gjøre sikkerheten ineffektiv, spesielt når de initieres samtidig på flere virtuelle maskiner.

- Samtidig som virtualisering revolusjonerer databruken, skaper det også nye farer, sier Thomas Ludvik Næss, sjef for Trend Micro Norge. Han forteller også at den nye sikkerhetsløsningen for virtuelle miljøer går lenger enn noe annet produkt når det gjelder å tilby spesialisert sikkerhetsinnhold for virtuelle servere, uansett om de er aktive eller sovende.

Trend Micro Core Protection for Virtual Machines sikrer virtuelle maskiner gjennom skanning og oppdatering av mønsterfiler fra en separat scanning virtuell maskin, og forbedrer ytelsesprofilen hos virtuelle servere.

Løsningen beskytter aktive virtuelle maskiner mot skadelig kode som for eksempel Conficker ved å tilby lag av isolering for sikkerhetsagenten hos maskinen som blir skannet.

En tett integrasjon med VMwares infrastruktur reduserer kompleksiteten med å håndtere sikkerheten innenfor virtuelle miljø, og en kontinuerlig synkronisering med vCenter tillater sikkerhetsløsningen å overvåke dynamikken hos virtuelle maskiner og håndtere utvidelsen av dem.

Trend Micro Core Protection for Virtual Machines 1.0 er tilgjengelig som en frittstående versjon og som en del av OSCE X Advanced Suite. Sikkerhetsløsningen finnes også som en del av en ny Virtualization Securityserie som inkluderer Trend Micro Deep Security, som ble en del av Trend Micro etter overtagelsen av Third Brigade i april 2009.

Core Protection for Virtual Machines kan brukes frittstående eller som en plug-in til OfficeScan Client/Server og styres gjennom OfficeScan-konsollen. Mer informasjon finnes på: www.trendmicro.com/virtualization .

Virtualisering