Smutthull i nyeste VMware Fusion

Smutthull i nyeste VMware Fusion

VMware åpnet for virtualisering av Leopard og Snow Leopard - ved en feiltakelse.

I slutten av forrige uke slapp VMware en oppdatering av virtualiseringsprogrammet Fusion - versjon 4.1 - hvor det plutselig var mulig opprette virtuelle maskiner av Leopard og Snow Leopard.

Det var amerikanske Macworld som først oppdaget «nyheten», som var spesielt gledelig for Mac-brukere som sitter med et stort antall eldre Power PC-programmer de ikke får brukt i nyeste OS X 10.7. Lion.

Men gleden ser ut til å ha vært kortvarig. I et blogginnlegg skriver VMware at det var en feil å tillate virtualisering av disse operativsystemene i Fusion 4.1.

Ifølge Apples lisensavtale får man bare bruke server-versjonene av Mac OS X 10.5 og 10.6 i virtuelle maskiner. VMware har derfor planer om å slippe en oppdatering som retter feilen så snart som mulig, skriver Macworld Sverige.

Brukere som vil forbli på versjon 4.1 kan riktignok gjøre dette ved å fjerne markeringen for automatiske oppdateringer i programmets innstillinger, ifølge våre svenske kolleger. VMware påpeker på sin side at brukerne alltid bør sørge for å følge gjeldende lisensavtale.

I tillegg til server-utgavene av Mac OS X tillater Apple også at klient-versjonen av Lion brukes i virtuelle maskiner. Dette under forutsetning av at maskinvaren kommer fra Apple. Eldre OS X-klient-versjoner er det imidlertid ikke lov å virtualisere.

VMware Fusion 4.1 koster 50 dollar, cirka 290 kroner. Oppdateringen kommer for øvrig også med en rekke Lion-tilpasninger. Brukere av Fusion 4.0 kan oppdatere til versjon 4.1 gratis. Les mer på VMwares nettsider her.

Les om:

Virtualisering