Spår viktige virtualiserings-endringer

Spår viktige virtualiserings-endringer

Citrix lanserer Intel-samarbeid, og har funnet fremtidens it-arbeider etter en titt i den virtuelle glasskulen.

Citrix og Intel skal utvikle en løsning optimert for Intel Core 2-maskiner og bærbare pc-er med Centrino-teknologi.

Den Xen-baserte virtualiseringsløsningen skal la administratorer levere skrivebord, applikasjoner og oppdateringer fra sentralt hold, og den nye teknologien skal la brukeren få større utbytte av maskinvaren sin. Programvaren skal nemlig kjøres lokalt i større grad enn hva man er vant med fra slike løsninger. Dette skal gjøre at brukerne får en opplevelse som likner mer på den man er vant med fra ikke-virtualiserte maskiner, for eksempel i form av kraftig gratikkytelse.

Løsningen har foreløpig bare et kodenavn, Project Independence, og skal lanseres i siste halvdel av 2009.

LES OGSÅ: Vmware mener å ha løst desktop-dilemmaet

Citrix benytter også anledningen til å se lenger fremover, og skisserer trendene de tror blir viktige innen virtualisering i tiden fremover:

- Virksomheter vil ikke lenger eie ansattes maskiner

Citrix tror muligheten for å kjøre sentralstyrte og virtuelle maskiner direkte på sluttbrukernes maskiner gjør at arbeiderne i større grad kan velge sine egne pc-er, og ikke nødvendigvis bare bruke det it-avdelingen kommer med. Dette kan igjen føre til større tilfredshet blant de ansatte.

- Virksomheter vil bruke mer penger på kaffe og kontorrekvisita, enn på skrivebordsadministrasjon

Økt bruk av skrivebordsvirtualisering vil spare bedrifter for milliarder av kroner de ellers bruker på å administrere enkeltmaskiner, tror Citrix.

LES OGSÅ: Citrix synes Norge er drømmelandet

- Brukerne vil bytte fritt mellom jobbrelaterte og personlige skrivebord

Det er et dilemma hvorvidt man skal glede de ansatte ved å la dem installere programmer selv på bekostning av sikkerhet, eller styre dette kun fra sentralt hold. Citrix ser for seg at man etterhvert vil ha to skrivebord, to maskiner i én, og at dette ikke lenger vil være noe problem. Man kan dermed ha både en jobbmaskin og en personlig maskin i samme maskin.

- Brukerne vil aldri mer klage over trege maskiner

Citrix tror økt bruk av skrivebordsvirtualisering vil gjøre at it-avdelingen kan oppgradere de ansattes maskiner sentralt, og bidra til at ting alltid fungerer som det skal.

LES OGSÅ: Virtualisering kan gi krisetrøbbel

Virtualisering