Storlansering fra Citrix

Storlansering fra Citrix

På Synergy 2010 trappet Citrix opp konkurransen mot VMware med nye versjoner av Xendesktop og Xenserver.

Citrix Synergy 2010 gikk i forrige uke av stabelen i Berlin. På konferansen trappet selskapet opp konkurransen med VMware og annonserte en rekke nyheter i alle deler av produktporteføljen.

Ifølge IDG News Service benyttet selskapet også anledningen til å oppgradere bildet av seg som en pålitelig, men litt kjedelig leverandør av løsninger for sentralisert infrastrukturadministrasjon.

- Virtualisering handler ikke bare om virtuelle maskiner, men om å transformere bedrifter. Det handler om virtuelle møter, virtuelle desktops, virtuelle datasentre, sa Citrix' strategidirektør Wes Wasson på konferansen ifølge IDG News Service.

Ny Xendesktop

Blant de viktigste nyhetene på konferansen var Xendesktop 5, som skal være raskere og kraftigere enn forrige versjon og være tilgjengelig på markedet i fjerde kvartal.

Ifølge selskapet skal Xendesktop 5 gjøre det enklere enn noensinne å komme i gang med desktopvirtualisering, deriblant en ekspressinstallasjon som ikke skal ta mer enn 10 minutter.

I tillegg skal de nye verktøyene verktøy Desktop Studio og Desktop Director gjøre det enklere for it-avdelingen å administrere virtuelle desktops og støtte inntil tusenvis av brukere samtidig.

Andre nyheter i Xendesktop er støtte for Microsoft System Center. Løsningen leveres også med et nytt rammeverk som gjør det enklere å integrere og automatisere løsningen med tredjeparts administrasjonsverktøy.

Xendesktop 5 skal også ha vesentlig forbedret ytelse for tunge oppgaver som lyd, bilde og store utskrifter. Xendesktop vil fremover også leveres med Citrix Xenvault, en plugin som sørger for at alle dokumenter som genereres av bedriftsapplikasjonene automatisk lagres i en kryptert mappe.

Flere virtuelle desktops

Citrix annonserte også en ny verjson av Xenserver. Xenserver har nå mer enn 50 000 bedriftskunder verden over, og er ifølge Citrix den mest brukte hypervisoren for virtuelle desktops med rundt 2,5 millioner installasjoner.

Blant nyhetene er en ny teknologi for lagringsoptimalisering i virtuelle desktopinfrastrukturer, som vesentlig skal redusere kostnadene til lagring.

Med Intellicache-teknologien identifiseres trafikk som ikke trenger å bevares på bedriftens lagringssystemer og caches istedet i lokale disker på serveren. Intellicache leveres i gratisversjonen av Xenserver og vil integreres i kommende versjoner av Xendesktop 5.

En annen viktig nyhet er det selskapet kaller Integrated Virtual Switching, som gjør det enklere å administrere trafikk fra ulike kilder og gi bedre beskyttelse av de virtuelle maskinene. Xenserver 5.6 Feature Pack 1 skal være tilgjengelig i fjerde kvartal.

Enklere leveranse

På Synergy annonserte Citrix også en ny versjon av Netscaler VPX-programvaren for nettbasert applikasjonsleveranse. Citrix er nå med i HPs AllianceONE-program, og Netscaler VPX er nå testet og fullt sertifisert for å integrere med HPs 5400zl- og 8200zl-svitsjer.

Citrix lanserte også en større oppdatering av programvareklienten Citrix Receiver som er ment å gi tilgang på forretningsapplikasjoner fra alle typer enheter. Blant nyhetene er forbedringer i brukergrensesnittet, inkludert muligheten for å implementere touchstøtte for eksisterende Windows-applikasjoner på en hvilken som helst leseplate eller smarttelefon. Citrix viste også frem en ny versjon av Receiver for Ipad.

Med den nye Receiver-versjonen har Citrix også fullt integrert støtte for sin Dazzle, som tidligere ble levert som en frittstående klient, men som nå kan startes direkte fra Receiver.

Underletter overgangen

Citrix annonserte også nyheter i Opencloud Access- og Opencloud Bridge-løsningene, som gjør det mulig å ta i bruk alle slags cloud-tjenester uavhengig av hypervisor, nettverkstjeneste og applikasjonstyper.

På konferansen annonserte selskapet en ny Desktop Transformation Model. Implementeringsmodellen skal gjøre det enklere for bedrifter å se fordelene med desktopvirtualisering, og skal bygge på erfaringer fra tusenvis av kunder og partnere i ulike segmenter som har stått bak vellykkede prosjekter for desktopvirtualisering.

Virtualisering