Symantec gruer seg til it-året 2011

Symantec gruer seg til it-året 2011

Mobiltelefoner og virtuelle systemer angripes, mener ekspertene.

Symantec hevder å ha sett inn i krystallkulen, og bringer urovekkende spådommer for det neste året.

Du kommer nok ikke til å falle av stolen, men det kan være verdt å gjenta det mange allerede har sagt i løpet av året. Her er hva sikkerhetsekspertene frykter i 2011.

1. Mobiltelefoner

Dette har vi hørt mange ganger, uten så mange virkelige, konkrete eksempler ennå. Men med over én milliarder mennesker med tilgang på nettet fra mobilen, og et lite antall operativsystemer som tar over stadig mer av markedet, mener Symantec at angrep på mobilene vil komme i det nye året. Også datatap er en risiko.

"Når telefonene ”lures” inn bakveien i bedriftene, visker ut skillelinjene mellom privat og forretningsmessig bruk og tar med seg data ut av lokalene, oppstår helt nye sikkerhetsutfordringer", skriver Symantec i sitt nyhetsbrev.

2. Virtualisering

CA meldte nylig at mange it-sjefer slurver med den virtuelle sikkerheten, og dette frykter også Symantec. Mangelen på standarder og fragmantert implementering kan skape sikkerhetshull og vanskelig sikkerhetskopiering.

"Mange it-administratorer vil møte den harde hverdagen i 2011. Organisasjoner vil erfare at virtualisering øker lagrings- og vedlikeholdskostnadene. Uten en plan for å beskytte de virtuelle miljøene, vil det bli vanskelig for mange å se gevinsten ved å gå over til virtuelle miljøer" mener Symantec.

3. Datamengden

Mengden lagret data spås å gå i taket neste år, og dette kan skape hodebry. Symantec mener it-sjefene må tenke gjennom hva slags data man virkelig trenger, og hva man kan kvitte seg med. Om ikke blir prislappen skyhøy, og man vil få problemer med å finne tilbake dataene man leter etter.

4. Sosiale medier

Dette er et begrep mange nok har blitt rimelig lei av i løpet av året, men bruken har økt kraftig, og nå må man ta sikkerheten på alvor. Spesielt mener Symantec man bør finne ut hvordan man kan hente ut informasjon fra de forskjellige tjenestene for arkivering, og hvordan man kan beskytte informasjonen ved hjelp av kryptering.

5. Nye datasentre

Private og offentlige skyer vil blir stadig lettere tilgjengelig, og cloud computing sine nye leveransemodeller og måte å tenke på vil gjøre seg mer og mer gjeldende i sikkerhetsbildet i 2011. Spesielt i en tid hvor mange fortsatt har lite penger å rutte med, og vil forsøke å spare penger ved å sette ut mye av arbeidet til tredjeparter.

Virtualisering