Tastatur-feil kuttet Vmware-nettskyen

Tastatur-feil kuttet Vmware-nettskyen

Forsøk på å fikse nedetid i plattformtjenesten tok ut Cloud Foundry én gang til.

Nylanserte Vmware Cloud Foundry skulle være satsing innen et nytt område: plattformstøtte for nett-applikasjonsutviklere. Tjenesten er fortsatt i beta-versjon, og dette er nok like greit når en feilfiks som involverte bruk av feil tastatur fikk det hele til å feile en gang til.

Nettskytjenesten opplevde to dager nedetid i forrige uke, sier selskapet i en pressemelding. Dette var fjorten dager etter at tjenesten ble lansert som offentlig beta.

Les mer: - Virtuell desktop er for dyrt

Den første nedetiden var på ti timer. Utviklere kunne se og bruke applikasjoner som allerede var i tjenesten. Men innlogging og å legge til nye applikasjoner gikk ikke.

Strømmen gikk

Det var strømforsyningen til et lagringsskap som røk og tok ut disse delene av tjenesten. Mens Vmware laget et opplegg for å gi en varsling før slike feil oppsto, klarte de å ta ut strømforsyningen én gang til.

- Dette vil dessverre skje fra tid til annen. Vmware jobber med å forsikre seg om at egen programvare, overvåkingssystemer og driftsrutiner er solide nok til at strømsvikt ikke gir nedetid for nettskysystemene til kundene, sier Dekel Tankel, produktmarkedsfører i Vmware til Computerworlds nyhetstjeneste.

Tastaturfeil tok nettverket

Han forklarte at Vmware nå var i gang med å lage en fullstendig driftsmanual som skulle detektere mulige problemer tidlig, redusere negative effekter mot systemene og gjenopprette i tilfelle feil.

- Under arbeidet med denne driftsmanualen kom en av våre driftsingeniører til trykke på feil tastatur. Dette slo ut hele nettverksinfrastrukturen som leverer Cloud Foundry: lastbalanserere, rutere, brannmurer og delvis navne-serverne. Det sendte hele Cloud Foundry ut av nettskyen, forklarer Tankel i en bloggartikkel hos Vmware.

Denne nedetiden var den mest alvorlige, og varte en drøy time. Selve tjeneste fortsatte å kjøre som normalt, men nettverket ut til Internett var borte.

Les mer: Slik kan du kjøre Windows på Ipad

Cloud Foundry er en del av Vmwares ferske, nye forretningsområder. De har tidligere solgt løsninger som skulle gjøre det mulig for kunder å utvikle nettskyløsninger. Som ferskinger kan de prise seg lykkelig over at driftsfeilene i Cloud Foundry ikke rammet særlig mange kunder.

Les mer: Trenger bedre sikkerhet på brett

Virtualisering