Tilbyr ferdigsydd virtuell desktop

Tilbyr ferdigsydd virtuell desktop

Cisco, Citrix og Netapp går sammen for å garantere at alt fungerer.

Fra slutten av måneden tilbys ferdigsydde løsninger fra Cisco, Citrix og NetApp for den som vil ta i bruk virtuelle arbeidsflater (Virtual Desktops). Nødvendig systemintegrasjon og testing mellom datasenter/ nettverksløsningene, virtualisering og lagring garanteres av leverandørene.

- Det er snakk om et oppdemmet behov. Mange har utsatt overgangen til ny infrastruktur, men ikke bare på grunn av finanskrisen. Windows 7, nye enheter og moden virtualiseringsteknologi er også drivkrefter. Ikke minst er det blitt veldig mye enklere å sette i gang med virtuelle arbeidsflater, forteller Magnus Toft i Citrix.

Produktet er basert på Cisco sitt eget datasenter UCS og ferdig oppsatt med virtuelle arbeidsflater basert på XenDesktop fra Citrix. Citrix vektlegger også mulighetene som ligger innenfor løsningene Cisco tilbyr for samordnet kommunikasjon og en åpen arkitektur for å utvikle nye tjenester.

- For it-avdelingene innebærer virtualisering av arbeidsflater både høyere sikkerhet og full kontroll med it-ressursene. Men brukerorienteringen gjør at sluttbruker vil oppleve et brukergrensesnitt som er kjent og med all funksjonalitet de er vant til. I det store bildet gjør det it-avdelingen bedre i stand til å følge og tilpasse it-tjenestene til virksomheten på en mer fleksibel, rask og strategisk måte, understreker Toft.

Ikke for spesielle brukere

Toft viser til at løsninger for virtualisering av arbeidsmiljø tidligere var forbeholdt spesielle grupper av medarbeidere. Den tidas "tynne klienter" var gjerne brukt av ansatte som var mye på farten, eller som skulle løse skjermorienterte it-oppgaver. Men moderne it-brukere vil ha mer informasjon levert samtidig til sine enheter, og det innebærer at tynne klienter fort blir for enkle. Modningen til virtuelle arbeidsflater er et svar på brukerkravene.

- For virksomhetene innebærer dette også at it vil bli bedre til å støtte kjernevirksomheten. Virtualisering betyr nye servere eller nye pc-er på minutter for nye oppgaver eller ansatte. It blir dermed viktig som strategisk verktøy for et marked med raske og skiftende krav, sier Toft.

Han hevder at også finansielle krav som tilbakebetaling av investeringen, totale eierkostnader og rask implementering av nye løsninger (ROI, TCO og RSD) står sterkere med en virtuell løsning.

Skal vi danse?

Citrix har drevet heftig alliansebygging rundt sine virtuelle arbeidsflater. Bestekompisen er nok fortsatt Microsoft, men også IBM har valgt Citrix i de løsningene de tilbyr sine kunder innen virtuelle arbeidsflater.

- Dette er kundedrevet. Vi vil levere kundene det de vil ha, basert på de plattformene de ønsker. Microsoft e en god partner med sin mye brukte plattform. Det kompletteres på sett og vis med Cisco. Vi ser også fordelene med en åpen skalerbar arkitektur som den Cisco legger opp til i sin UCS-løsning, poengterer Toft.

VMware henger med

Cisco hadde VMware som sentral partner da de lanserte sine datasenterløsninger. Men selskapet går ikke med på at valget av Citrix innebærer at VMware ikke er gode nok til å levere virtuelle arbeidsmiljø.

- Dette er helt kundedrevet. Men vi ser i Norge at det er en enorm installert base av eldre virtuelle løsninger basert på Citrix MetaFrame. Dette åpner for at en overgang til komplette virtuelle arbeidsflater ligger åpen for mange, sier Rune Kongsrud i Cisco Norge.

Han understreker at kunder som vil ha VMware sine løsninger for virtuelle flater vil kunne kjøre dette fra Cisco sine systemer. Han peker også på at fleksibiliteten i systemet gjør at løsningen vil være lønnsom og skalerbar, selv for ganske små kunder.

Les om:

Virtualisering