UCS åpner nye dører

UCS åpner nye dører

Cisco må ruste opp partnerne for å komme seg inn i datasenteret. Men blant partnerne er meningene om storsatsingen delte.

Cisco lanserte nylig konseptet Unified Computing System (UCS), en ny datasenterarkitektur som dreier seg om å administrere datasenteret som et helhetlig miljø.

Ifølge Cisco kan dette bidra til å redusere kapitalkostnader med inntil 20 prosent og driftsutgifter med inntil 30 prosent.

LES OGSÅ: Cisco lanserte Unified Computing System

For å få til dette har selskapet blant annet inngått en rekke allianser med teknologipartnere som EMC, VMware, Intel, Oracle og Microsoft.

Men også integrasjonspartnere står sentralt i satsingen, og Cisco gjør seg nå klare for å oppdatere partnerne rundt Unified Computing. I dag har selskapet runt 250 spesialiserte datasenterpartnere, hvorav rundt 75 prosent jobber dedikert med servere og virtualisering, lagring og nettverk.

Mange har sammenliknet Ciscos satsing på datasenter med selskapets satsing på ip-telefoni for rundt fem år siden. Den gang kom de fra nettverkssiden og endret hele telefonimarkedet. I dag har de 26 prosent av det globale markedet for ip-telefoni og ifølge Cisco selv vinner de halvparten av innsalgene.

Zeus Kerravala, viseadministrerende direktør for analysebyrået Yankee Group kaller satsingen en kjempemulighet for partnerne, men understreker at de vil måtte oppdatere seg på mange nye områder.

- Virtualisering og automatisering av datasentre påvirker ytelsen til applikasjonene. Partnerne må forstå samspillet mellom serverne og nettverket for å kunne skape en reell fleksibilitet i belastningen til datasenteret, sier han til amerikanske Computer Reseller News (CRN).

Trenger bred kompetanse

Ifølge John Growdon, direktør for datasentre i Ciscos globale salgskanaler, kommer Cisco til å lansere en Advanced Technology Group rundt løsningen etterhvert som strategien for UCS utvikler seg. Her vil selskapet starte med et sted mellom 30 og 50 spesialiserte datasenterpartnere.

Cisco planlegger også nye tekniske sertifiseringer for datasenterarkitekter og -ingeniører som skal være tilgjengelige halvveis ut i 2009. Disse vil kreve at partnerne har erfaring med både nettverk og lagring.

På salgssiden kommer selskapet til å lansere nye treningsprogrammer for selgere, som også vil omfatte UCS. Sertifiseringen vil ligge et sted mellom Ciscos eksisterende Data Center Network Infrastructure og Data Center Storage Networking-sertifiseringer.

For at partnerne skal lykkes med UCS må de ifølge Growdon utvikle kompetanse rundt nettverk, servere, virtualisering og lagring.

- De må ha kompetanse på alle disse tre områdene for å få dette til å spille sammen, sier han til CRN.

Etter at de første 30 til 50 partnerne er ombord vil Cisco rekruttere et bredere sett med partnere som ikke nødvendigvis har kunnskap på alle tre områdene og hjelpe dem med kompetanseutvikling.

Ifølge Growdon vil de største utfordringene for partnerne være å rekruttere personer som har kompetanse på alle tre teknologiområdene, å endre organisasjonen for å kunne levere teknologien til markedet, og å finne ut hvordan personer med nødvendig kompetanse skal belønnes.

Growdon legger til at partnerne ikke nødvendigvis må investere i nye ansatte for å håndtere UCS.

- En vinnende strategi vil være å utvikle dagens ansatte til å kunne jobbe med dette, sier han.

Partnerne tror Cisco vil få det tøft. Les mer på neste side.

Virtualisering