Venner og uvenner på VMworld

Venner og uvenner på VMworld

I kampen mot Microsoft og Citrix vil VMware ha med seg IBM og HP. Alle var på VMworld.

Årets VMworld ble avholdt i San Francisco denne uken. Dette er en samling hvor VMware trommer sammen en knippe produsenter slik at de kan demonstrere det siste som skjer på virtualiseringsområdet.

Ikke for Microsoft og Citrix

Men ikke alle produsenter er like velkomne skal vi tro amerikanske CRN. VMware er som kjent utfordret som virtualiseringsleverandør av i hovedsak Citrix og Microsoft. Og konkurrenter på eget arrangement er ikke noe VMware vil ha for mye av. Reglene for produsentdeltakelse ble derfor endret i forkant av årets arrangement. Der ble det bestemt at Microsoft og Citrix bare fikk hver sin lille bås på drøyt 10 ganger 10 fot. De fikk heller ikke delta eller bidra på sponsoraktiviteter.

Nå har begge selskapene greid å gjøre mye ut av begrensningene. Citrix hadde utstyrt standrepresentanten med t-skjorter med påskriften "Du kan ikke stenge Xen inne i en 10 x 10 fots bås".

Microsoft hadde like liten plass, men gjorde ikke så mye ut av det. De stilte med Hyper V-eksperter ikledd t-skjorter med sitt eget Twitternavn. Samtidig med samlingen har det blitt mulig å laste ned andreutgaven av Microsofts hypervisor Hyper-V for en slikk og ingenting. Hyper-V Server 2008 R2 finnes både tilgjengelig som frittstående komponent og som en del av Windows Server 2008.

LES MER: - Hyper-V mangler viktige funksjoner

VMware for alle penga

Om det var bevisst eller ikke så startet toppsjefen Paul Maritz sin presentasjon med å ønske velkommen til VMware 2009, og ikke VMworld. Starten til tross, budskapet fra Maritz var at alle som driver med virtualisering må fokusere mer på hvordan gjøre bedriftene mer konkurransedyktige framfor å selge inn et budskap om mer effektiv drift av it-infrastruktur.

- Selskaper er sultne etter en måte å bevege seg inn i cloud computing på hvor de kan få tilgang til en sikker tilgang til skalérbare ressurser etter behov, og det betyr å bruke virtualisering fra VMWare eller en annen produsent, sa Maritz.

Første trinn for kunden er å adoptere VMWares vSphere 4 og siden legge til administrasjonsverktøy ved hjelp av vCenter-applikasjonen.

Virtualisering for de mindre

VMware prøver også å gjøre virtualisering og cloud computing tilgjengelig for mindre bedrifter. Blant annet gjennom vSphere Essentials som er en rimelig basisløsning til en pris av 166 dollar per prosessor. Maritz viste også fram en betaversjon av VMware Go som er en gratis onlinetjeneste som kan hjelpe mindre bedrifter med å få installert og administrert virtuelle servere med hjelp fra VMware. Håpet er at selvsagt at de en dag skal kunne bli betalende kunder.

Det var også tydelig hvem som skal være VMwares allierte i kampen mot Citrix og Microsoft. Maritz inviterte etter tur både IBM og HP opp på podiet for å vise fram resultatet av deres samarbeid. IBM for å snakke om det de gjør på serverområdet, mens HP tok fram sin løsning for virtualiserte skrivebord.

Ellers snakket Maritz også om hvordan de med oppkjøpet av Springsolution skal opprettholde et utviklermiljø basert på åpen kildekode. Mye ble også sagt om mobiltet og virtualisering på Iphone og andre smarte telefoner. Les hele oppsummeringen fra VMworld hos amerikanske CRN.

Virtualisering