Virtualiserer for å spare penger

Virtualiserer for å spare penger

Lavere kostnader er den viktigste grunnen til å virtualisere. Noe svært mange gjør, og enda flere kommer til å gjøre.

Analyseselskapet IDC har utført en stor virtualiseringsundersøkelse i Europa. Studien ble gjennomført mellom januar og mars i år med 650 selskaper over hele Europa.

Undersøkelsen viser blant annet at 45 prosent av selskapene bruker virtualisering som standard for bruk av nye applikasjoner, og samtlige tror det ville bli standard innen få år. Av de som ikke bruker virtualisering i dag, oppgir 54 prosent at de vil gjøre det innen ett år.

- Virtualisering er mainstream, og blir en standard brukerplattform for applikasjoner i datasentre rundt om i Europa, sier Chris Ingle, europeisk forskningsdirektør for IDC, i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Virtualisering øker ikke sikkerheten

Den største grunnen til å virtualisere er å spare penger. Undersøkelsen viser at hele 89 prosent bruker denne teknologien for å redusere kostnader.

Kanskje ikke så rart, da undersøkelsen viser at 59 prosent av selskapene klarer seg med en fjerdedel av serverparken etter at de har gått over til virtualisering. Dette igjen vil tilby mange potensielle besparelser på opp mot 75 prosent.

LES OGSÅ: Microsoft-støtte til VMware

Halvparten av alle nye servere hos selskaper som bruker virtualisering, vil virtualiseres innen 2009. Og per i dag bruker 82 prosent av de undersøkte selskapene VMware.

- Over de siste to årene har vi sett virtualisering bevege seg fra å bli brukt taktisk i deler av våre kunders organisasjon, til noe som er standard praksis i deres it-infrastrukturer, sier Lars Høgberg, Nordic Regional Director i VMware.

Les om:

Virtualisering