Virtualisering øker svitsjesalget

Virtualisering øker svitsjesalget

Tall fra IDC viser en stor oppsving i svitsjesalget, mye takket være virtualisering og VoIP.

Hvis vi ser på omsetningen for Ethernet-baserte svitsjer, så vokste den med hele 32,7 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode for et år siden.

Veksten skyldes i hovedsak at flere tar i bruk teknologier som Gigabit Ethernet og Power over Ethernet. Sistnevnte drives frem på grunn av behovet for IP-telefoner og trådløse aksesspunkter.

IDC-analysen viser dessuten en omsetningsvekst på 87,9 prosent når det gjelder 10 Gigabit Ethernet i den samme perioden. For første gang var det også mer enn 1 million porter som ble levert i løpet av et kvartal. Den utbredte bruken av 10 Gigabit Ethernet skyldes virtuelle datasentere og cloud computing.

Innføringen av virtualisering har medført en mer sentralisert nettverksarkitektur, noe som ifølge IDC øker behovet for mer nettverkskapasitet i datasenteret.

Cisco fortsetter sin dominans i markedet for Ethernet-svitsjer, og deres omsetningsdel økte til 65,8 prosent i andre kvartal. Dette var en økning fra 62,8 prosent sammenlignet med samme periode i 2009. Men det var samtidig en nedgang fra 68,3 prosent som Cisco oppnådde i første kvartal i år.

HP kom på en andreplass med en markedsandel på 8,1 prosent når det gjelder omsetning. Disse tallene inkluderer for første gang 3Coms salgstall ettersom HP kjøpte 3Com i april.

Kampen er imidlertid jevnere hvis man sammenligner antall solgte Ethernet-porter. Mens Cisco leverte 32 millioner, stod HP for 16 millioner.

Virtualisering