Virtualiserings-teknologien Hyper-V ute i beta

Virtualiserings-teknologien Hyper-V ute i beta

Betaversjonen av Microsofts virtualiseringstillegg til Windows Server 2008 kom tidligere enn antatt

Den første allment tilgjengelige betaversjonen av Microsofts virtualiseringsteknologi kan nå lastes ned. Den opprinnelige planen var imidlertid at betaversjonen skulle tilgjengeliggjøres tidlig i 2008 – sammenfallende med lanseringen av Windows Server 2008.

Det er forventet at Windows Server 2008 slippes den 27. februar under Microsofts lanseringsparty i Los Angeles. Selskapet slapp nylig Windows Server 2008 RC1 og kunne meddele at de var i rute til sin endelige lansering tidlig i 2008. Brukere som laster ned Windows Server 2008 RC1 Enterprise (x64, og kun på engelsk) vil få betaversjonen av Hyper-V som for øvrig tidligere gikk under navnet Windows Server Virtualization og Viridian.

Betaversjonen av Hyper-V vil gi et innblikk i teknologien Microsoft skal bruke i sin kamp for å vinne hjertene til bedrifter som investerer i virtualisering. Selv om Microsoft nå er tidlig ute med denne betaversjonen, vil den endelige utgaven av Hyper-V ikke komme før 180 dager etter at Windows Server 2008 er lansert.

Microsoft vil med Hyper-V slåss mot konkurrenter som VMware, Citrix, Oracle, Red Hat og Novell. Hypervisor er den essensielle delen i virtualiseringsteknologien, og opptrer som virtualiseringsfundamentet for gjesteoperativsystemer. Microsoft har tydelig vist frem sine virtualiseringsplaner de siste månedene. Selskapet har også annonsert at de vil tilby en frittstående versjon av Hyper-V som ikke krever Windows Server 2008.

Dette er en snuoperasjon i forhold til selskapets første utsagn om at virtualisering er noe som leveres med operativsystemet. Microsoft har ellers sagt at de vil levere Hyper-V på tre av åtte versjoner av Windows Server 2008. Standard-versjonen vil gi kundene én virtuell forekomst per lisens, Enterprise-versjonen vil ha fire slike mens Datacenter-versjonen støtter et ubegrenset antall av virtuelle forekomster.

LES OGSÅ: 8 nye Windows-servere

Microsofts partnere og kunder kan laste ned testversjonen av produktet her: http://www.microsoft.com/ws08eval

Ellers finner du mer informasjon på disse stedene:

http://blogs.technet.com/windowsserver

http://blogs.technet.com/virtualization/

Virtualisering