Virtualiseringsvekst for Citrix

Virtualiseringsvekst for Citrix

Citrix Systems har størst vekst i USA og Asia, men selger også godt med virtuelle arbeidsflater i Norge.

Citrix Systems regnskap for første kvartal i år viser at selskapet har økt sitt driftsresultat med 63 prosent. Overskuddet økte fra 47 millioner dollar til 74 millioner dollar.

Vinner terreng

Første kvartals omsetning ble 491 millioner dollar. Det er 18 prosent mer enn samme kvartal i fjor som endte på 414 millioner dollar.

- Våre løsningers evne til å sikre at kundene kan levere virksomhetskritiske tjenester til alle typer enheter selger svært godt, og vi opplever at holdninger er i klar endring. Virtuelle arbeidsflater er en forutsetning for å rulle ut fleksible tilnærminger som enkelt kan tilpasses alle brukeres behov og ønsker, og det er en av hovedgrunnene til at vi lykkes godt, sier Nordensjef Erik Pedersen.

Netscaler selger bra

Omsetningsveksten var størst i Asia og USA med henholdsvis 25 og 22 prosent. I EMEA økte veksten med 12 prosent.

- Vi var også i Norden særlig fornøyd med salget av NetScaler som økte med 68 prosent, Branch Repeater som doblet seg, og XenServer som økte med 76 prosent sammenlignet med 2010, forteller Pedersen i pressemeldingen.

I første kvartal solgte selskapet løsninger til aktører i finansnæringen, helsevesenet, utdanningssektoren og i produksjonsindustrien.

Virtualisering