Virtuell kontroll med CA

Virtuell kontroll med CA

CA slår Microsoft i en test av verktøy for å administrere blandete virtuelle miljøer.

Nettverksgutta hos Network World i USA har testet forskjellige verktøy for å administrere blandete virtuelle miljøer. De hevder at de fleste leverandørene ikke er helt i mål når det gjelder å gjøre det enkelt å administrere virtuelle miljø. Blandete virtuelle miljø har sine fordeler, fordi de forskjellige aktørene har sine varierende styrker og ulemper – fra veteranen Citrix via lederen VMware til giganten Microsoft.

De fire produktene er delt i to grupper, to er tillegg til eksisterende plattformer: Microsoft Systems Center Virtual Machine Manager og CA Unicenter-baserte Network & Systems Management med Advanced Systems Management. To er nyutviklete dedikerte programmer, Insystek Totalview og Dynamicops Virtual Resource Manager.

CA trekker det lengste strået og vinner denne sammenligningen. Selv om den hakker litt når det blir mange miljøer, produserer CA tilstrekkelig data og informasjon for oversikt og god administrasjon. Den er også raskest i installasjon og oppsett for raskt å få kontroll.

Microsoft henger med for egne miljøer, og for VMware – men da må VMwares eget dyre administrasjonsverktøy også installeres. Samkjøring og sikkerhetsadministrasjon ble også veldig komplekst. Dynamicops er foreløpig litt for enkel og umodent som totalverktøy, mens Insystek har et produkt som ikke er tilstrekkelig ferdig til å bli satt i seriøs jobbing.

Virtualisering