VMware åpner hypervisor

VMware åpner hypervisor

VMware lar sikkerhetsaktører få utvidet innsyn i selskapets hypervisor for at de skal kunne utvikle bedre løsninger til virtuelle maskiner.

Hittil har administratorer av virtuelle servere måttet gjøre masse ekstraarbeid for at alle maskinene skal være tilstrekkelig beskyttet mot virus, trojanere og keyloggere. Dette fordi VMwares hypervisor har sperret sikkerhetsprogramvaren ute, slik at det har vært nødvendig å foreta installasjonen på hver eneste virtuelle server.

LES OGSÅ: 40 år med virtualisering

Dette har selskapet nå tenkt å gjøre noe med, skriver Network World. Planen er å åpne API-settet VMsafe slik at sikkerhetsselskapene skal kunne utvikle bedre programvare tilpasset virtuelle maskiner.

- I stedet for å installere sikkerhetsprogramvare på 20 forskjellige virtuelle servere, slipper du unna med å gjøre det én gang, sier analytiker Phil Hochmuth i Yankee Group.

Faktisk er 20 sikkerhetsselskaper allerede i gang med å bygge produkter ved hjelp av VMsafe-API-ene, ifølge VMware. Blant disse er Symantec, Trend Micro og McAfee blant de største.

Virtualisering