VMware Fusion 4 lansert

VMware Fusion 4 lansert

Hakk i hæl på Parallels med støtte for Lion.

VMware har lansert versjon 4.0 av VMware Fusion. Programmet er et populært alternativ for å kjøre Windows og andre operativsystemer på en Mac.

VMware Fusion 4.0 byr på nesten hundre nye funksjoner. Den store nyheten er full kompatibilitet med Mac OS X 10.7 Lion, noe som for eksempel gjør det mulig å legge til Windows-programmer i Launchpad, se dem i Mission Control og svitsje mellom dem ved hjelp av flerfingerbevegelser.

For litt over to uker siden ble VMwares største konkurrent, Parallels Desktop, oppdatert i ny versjon. Også her var den store nyheten støtte for Lion. I årevis har de to kjørt et programoppdateringskappløp med sine to Windows-på-Mac-løsninger, og nye versjoner kommer som regel med et par ukers mellomrom.

Bedre ytelse

I tillegg til bedre Lion-støtte kommer Fusion 4.0 også med bedre ytelse og opp mot 3,5 ganger så rask 3D-grafikk sammenlignet med forrige versjon. Dessuten er det nå mulig å også kjøre OS X 10.7 Lion eller OS X Server (Leopard, Snow Leopard eller Lion) i en virtuell maskin.

Introduksjonsprisen på VMware ligger på 49,99 dollar, cirka 280 kroner, ut året. Til neste år går prisen opp til 79,99 dollar, cirka 450 kroner. Har du kjøpt versjon 3.0 etter den 20. juli, har du krav på en gratis oppdatering, ifølge Macworld.se.

Les om:

Virtualisering