VMware kjøper Virsto

VMware kjøper Virsto

Virsto driver med programvaredefinert lagring. Nå kjøpes de av VMware.

VMware kjøper Virsto Software, som blant annet utvikler en hypervisor, en programvare for virtualisering, i dette tilfellet fokusert på lagring.

Etter oppkjøpet skal Virtsos produkter inngå i VMwares utvalg av programvare for virtualisering , som også skal lisensieres av EMC. Det skriver Computer Sweden.

Virtos programvare gjør det mulig for store selskaper å virtualisere lagringssystemene sine på samme måte som mange av dem tidligere at virtualisert serverne sine ved hjelp av VMwares produkter. Programvaren fungerer med VMwares virtualiseringsprogramvare ESX og Microsofts Hyper-V. Ifølge Virsto kan selskapets produkter senke kostnadene for lagring per dato med opp til 70 prosent.

Oppkjøpet er en del av VMwares forsøk på å utvide trenden mot virtualisering til alle områder av bedrifters datasenter, inklusive servere, nettverk, lagring og sikkerhet.

De to selskapene har undertegnet en endelig fusjonsavtale som ble offentliggjort på mandag. Kjøpesummen er ikke offentliggjort. Oppkjøpet skal være klart i løpet av første kvartal.

Virsto startet i 2007 og administrerende direktør er Mark Davis.

Virtualisering