VMware kjøper Wavemaker

VMware kjøper Wavemaker

VMware har kjøp et nytt selskap for å gjøre det enklere å utvikle webapplikasjoner til nettskyen.

VMware annonserte nylig at de har kjøpt selskapet Wavemaker for en ukjent sum.

Wavemaker produserer en løsning som gjør det mulig for brukere som ikke er utviklere å lage Java-baserte webapplikasjoner. Løsningen bygger på programmeringsmodellen Spring, som er utviklet av selskapet Springsource som VMware kjøpte for halvannet år siden.

Spring er et grafisk verktøy som bygger på en "drag-and-drop"-metode for å lage webapplikasjoner.

- Wavemaker tar Spring-modellen og alt det underliggende og integrerer det i et verktøy som gjør at man slipper å forholde seg til hva som foregår bak kulissene, sier Mark Brewer, driftsansvarlig for VMwares nye Spring-enhet, til IDG News Service.

Tiltrekker seg nye brukere

Wavemaker gjør det mulig å rulle ut applikasjonene direkte på en intern nettsky eller andre plattformer, som Amazon, Rackspace, Opsource og Eucalyptus. Programvaren støtter Windows, Mac OS, Red Hat, Ubuntu og andre operativsystemer, og har databasestøtte for MySQL og Microsofts SQL Server.

VMware skal fortsette å tilby Wavemaker under en lisens basert på åpen kildekode, samt selge opplærings- og konsulenttjenester. VMware ønsker også å integrere Wavemaker med sin Code2Cloud-tjeneste, som vil gjøre det mulig for kundene å benytte Wavemaker som en tjeneste snarere enn å laste ned programvaren.

VMware håper kjøpet vil bidra til økt interesse rundt cloud-tjenester.

- Dersom vi skal kaste oss inn i nettskyen og bistå i utviklingen av programvare som kan kjøres fra nettskyen, må vi tiltrekke oss brukerne som ikke er programmerere, men som er tidlig ute og ganske enkelt ønsker å lage en applikasjon, sier Brewer.

Virtualisering