Vmware lager eget OS

Vmware lager eget OS

Virtual data center OS skal gjøre de tradisjonelle operativsystemene overflødige.

Microsoft og Red Hat bygger inn stadig mer virtualiseringsteknologi i sine operativsystemer. Dette truer markedslederen Vmwares posisjon, og selskapet bygger derfor sitt eget operativsystem, skriver Computersweden.

Det var under Vmwares konferanse, Vmworld, at administrerende direktør Paul Maritz presenterte det nye operativsystemet. Virtual data center OS, eller VDC OS, skal få mange funksjoner som inngår i et datasenter.

- Det tradisjonelle operativsystemet kommer til å forsvinne, nedmonteres og gjenoppstå med funksjoner som er bedre tilpasset de behov som er for datasentre, sier Maritz.

LES OGSÅ: Norge er drømmelandet!

VDC OS består av en rad komponenter som ennå ikke er på plass, for eksempel Vnetworks og Vstorage for håndtering av virtuelle pooler svitsjer og lagringsutrustning. Spørsmålet blir da om VDC OS kan sees på som et fullgodt alternativ til Windows eller Linux.

- Det er mange paralleller til vanlige operativsystem, men er ikke noe tradisjonelt som sådan. Vår forventning er at mange i større utstrekning skal anvende de tjenester som finnes i VDC OS for å skape samme typer applikasjonsstrømmer som tradisjonelle operativsystemer gir, sier Maritz.

Tror ikke på Vmware

Jan Hedström, systemarkitekt på Red Hats svenske kontor, er overbevist om fordelene med å ha operativsystem og virtualiseringsteknologi fra samme leverandør. Han mener likevel at virtualiseringen skal komme gjennom operativsystemet, og ikke omvendt.

- Det kommer til å kreves en tettere integrasjon mellom operativsystem og virtualisering i fremtiden. Dette er dels på grunn av at det gir tekniske og kostnadsmessige fordeler, men også på grunn av at kundene etterspør mindre kompleksitet i sine it-miljøer, sier Hedström til Computersweden

Ulf Alvarsson, produktsjef for Windows Server tror ikke Vmware kommer til å klare å lage sitt eget operativsystem de neste årene.

- Man biter seg selv i halen om man utvikler produkter der alle programmene må hente ip-stacker, grafikk, grensesnitt og annet. Da er det mye lettere å gå andre veien og bygge virtualiseringen inn i operativsystemet, sier Alvarsson til Computersweden.

Virtualisering