VMware for Mac

VMware for Mac

VMwares konkurrent til Parallels virtualiseringsløsning for Mac OS X x86 er snart leveringsklar.

Apples overgang til Intels prosessorplattform ga helt nye muligheter for å kjøre virtuelle maskiner med Windows under MacOS X – uten emulering. Selskapet Parallels var raskt på banen med deres Parallels Desktop for Mac-programvare. Nå kommer imidlertid også VMware, som har vært en pioner innenfor virtualisering, på banen med Mac-versjon.

LES OGSÅ: Virtualisering: Ja takk, begge deler

Med denne typen virtualisering vil man kunne kjøre opp Windows for applikasjoner som ikke er tilgjengelig under Mac OS X. Dette gjør en overgang til Mac «sikrere» for mange brukere, med at applikasjonene de er avhengig av ikke trenger å være tilgjengelig for Mac. Kontra en løsning med Apples BootCamp-løsning trenger man ikke omstarte Mac-en for å kjøre Windows-applikasjonene. Med de nyere løsningene vil også Windows-applikasjoner kjøre «utenfor» den virtuelle maskinen, slik at de i større grad ser ut til å kjøre direkte under Mac OS.

Vi har ennå ikke testet VMwares løsning selv om en betaversjon er tilgjengelig. Under Windows skal det imidlertid sies at VMware har hatt bedre løsninger enn Parallels. Det kan imidlertid tenkes at Parallels har lagt større fokus på Mac-versjonen av sin løsning. Parallels Desktop for Mac er nå også ute i ny versjon, som også inkluderer en rekke av funksjonene som VMware Fusion har. I likhet med Windows-versjonene kan det se ut som VMware Fusion får en fordel Parallels ikke kan tilby; støtte for flere virtuelle prosessorer i den virtuelle maskinen, hvilket kan gi bedre ytelse ved fleroppgavekjøring og programmer som er godt optimalisert for flertrådkjøring.

DirectX-støtte

Et av sentrale elementene med både VMware Fusion og Parallels Desktop 3 er støtten for maskinvareakselerert 3D, hvilket gir mulighet til å kjøre OpenGL- og DirectX-baserte Windows-spill. Riktignok er man her begrenset til DirectX 8.1, og ikke DirectX 9 som de nyere spillene benytter. Med at man mangler DirectX 9-støtte får man heller ikke mulighet for å benytte Vistas Aero-grensesnitt hvis Vista kjøres i den virtuelle maskinen.

VMware Fusion skal bli tilgjengelig i august, men kan allerede forhåndsbestilles med redusert pris. Vanlig pris vil være 80 dollar, hvilket er det samme som for Parallels Desktop for Mac 3. PC World vil komme tilbake med tester av Parallels Destop for Mac 3 og VMware Fusion.

Mer informasjon: VMware og Parallels.

LES OGSÅ: Oppdatert WMware gir enklere virtualisering

Virtualisering