VMware sliter med virtualisering

VMware sliter med virtualisering

Både Gartner og IDC rapporterer at selskapet er i røft farvann.

Denne uka meldte IDC at den eneste aktøren som var i lederkvadranten for virtuelle arbeidsflater («Virtual Desktops») var Citrix. I forrige uke inntok Microsoft og Citrix lederkvadranten for virtualisering av Intel-x86-servere hos Gartner. Den siste posisjonen har VMware har hatt alene i et års tid.

- Citrix og Microsoft er inne på toppen for server-virtualisering på grunn av fremadrettede visjoner og evne til å levere. VMware har fortsatt høyest markedsandel og setter grunnlinjen for produkter og utviklingstakten. Microsoft har økt sin markedsandel kraftig, spesielt blant nye kundegrupper. Citrix blir sterkere og sterkere i levering av virtuelle arbeidsflater og gratis XenServer-virtualisering gir et driv for økt markedsandel, sier analytiker Thomas Bittman og hans kolleger i Gartner, i følge Computerworlds nyhetstjeneste.

Like bra, lavere pris

De fleste store virksomhetene, inkludert Microsoft, står på kundelista til er VMware. Men denne nye rangeringen varsler virksomhetene om at det ikke skader å se seg om etter andre leverandører som kan levere like gode produkter til en mindre penge.

Microsoft entret toppen etter å ha rettet opp svakheter de ble kritisert for i forrige rapport. Det innebærer bedre funksjonalitet og administrasjon av sitt virtuelle miljø.

Citrix trer inne med et servervirtualiseringsprodukt som i funksjonalitet er hakk i hel med VMware, men de har fordelen av en gratis basisløsning og at de står så sterkt i levering av virtuelle arbeidsflater. Deres visjon for utvikling av løsningen er også vektlagt.

Les mer: Slik kan du kjøre Windows på Ipad

Citrix alene på toppen

Det siste ble bekreftet denne uka med en rapport fra IDC . Deres oversikt over leverandører av virtuelle arbeidsflater plasserer Citrix helt alene i toppen som leder. Under dem som store aktører er VMware utfordret av Microsoft og Quest Software. Lille Kaviza, som nylig er kjøpt opp av Citrix, er plassert som voksende spiller. De har sin styrke i smb-markedet.

- Virtuelle arbeidsflater øker i virksomheter som ønsker bedre kontroll og bedre levering av arbeidsmiljø til sine klienter, samtidig som kostnadene for drift skal ned. Citrix leder an blant de mange aktørene fordi de stadig leverer bedre teknologi i sine XenDesktop-produkter og de har en helt klar retning og visjon for hvor disse løsningene er på vei, sier senioranalytiker Ian Song i IDC.

Les mer: Virtuell desktop skal blidgjøre alle

VMware fortalte til Computerworld tidligere i år at de slet i markedet for levering av virtuelle arbeidsflater. De mente den gangen at løsningene er for dyre. Det er mulig at bildet er litt mer sammensatt enn som så.

Les mer: - Virtuell desktop er for dyrt

Citrix annonserte denne uka at de også har kjøpt Cloud.com, et selskap som leverer oppsett og administrasjon av nettskyinfrastruktur. Denne «Infrastructure-as-a-Service» er ansett å være en av de tekniske hovedsøylene sammen med programvare (SaaS) og plattform (PaaS) i den tjenesteleveringsmodellen som kalles nettskyen.

Forvirring rundt disse forskjellige søylene har ført til at Citrix har måttet klargjøre at de ikke går etter PaaS eller SaaS-spillere som Amazon eller Microsoft i et engasjert blogginnlegg.

Virtualisering