VMware snuser på Suse Linux

VMware snuser på Suse Linux

Vmware skal være i diskusjoner om å kjøpe Novells Suse Linux-divisjon.

Vmware skal være i diskusjoner med Novell om kjøp av sistnevntes Suse Linux-divisjon. Det skriver britiske V3.co.uk.

Nettsiden refererer Wall Street Journal, som skriver at Novell ønsker å selge unna deler av selskapet, inkludert datterselskapet Suse Linux som bedriften kjøpte opp i 2003.

Vmware skal på sin side være på utkikk etter muligheter for å utvide produktporteføljen for å kunne tilby en komplett programvare og være bedre rustet for konkurranse mot rivaler som Microsoft og Red Hat.

Logisk skritt

For selv om Vmware for tiden er markedsleder innen virtualisering pustes selskapet i nakken av selskaper som Red Hat, som blant annet retter seg mot nettskybrukere.

Vmware og Novell er allerede samarbeidspartnere i utvikling av ferdiglagde virtuelle applikasjoner, som baserer seg på Suse Linux for kjøring i Vmware. Et oppkjøp av Suse virker derfor som et logisk skritt.

Holder tyst

Ulike kilder, blant annet avisen Wall Street Journal hevder å ha bekreftelse på at Vmware er oppkjøper av Suse, men begge selskaper holder fremdeles tyst om hvorvidt dette stemmer.

Andre kommentatorer har spekulert i at Vmware kunne tjent på oppkjøp av rettigheter til Novells Unix, særlig om selskapet skal være forberedt på en patentkrig med sine konkurrenter.

Les om:

Virtualisering