VMware spisser partnerne

VMware spisser partnerne

Med et nytt partnerprogram skal VMware øke partnernes marginer og gjøre det enklere for dem å spesialisere seg.

Endringene i VMwares Partner Network-program ble annonsert i forbindelse med VMware Partner Exchange 2009, og er ment å øke kompetansen rundt løsningene samtidig som det stilles sterkere krav til partnerne.

Kristine Dahl, storkundeansvarlig i VMware Norge, sier målet ikke nødvendigvis å tiltrekke seg flere partnere.

- Utgangspunktet vårt er å sørge for at partnere, både de som spesialiserer seg og de som har en mer generell tilnærming, får et bedre opplæringstilbud på alle løsningene som kommer fra VMware. Vi vil sikre forholdet til partnerne som satser på oss, og da blir også kravene som stilles tøffere, sier hun.

Blant nyhetene er opplæringsprogrammer som vil gjøre det enklere å tilby løsningsspesifikk ekspertise til kundene. Partnere vil kunne sertifisere seg innen de fire områdene infrastrukturvirtualisering, forretningskontinuitet, desktopvirtualisering og virtualiseringsledelse.

I tillegg er partnerportalen Partner Central bygget om for å lette tilgangen på markedsførings- og salgsverktøy, moduler, markedsetableringsfond, tjeneste-IP og andre verktøy.

Selskapet har også lansert VMware Partner University, der en kombinasjon av webbasert trening og opplæring ute hos partnerne vil gjøre det lettere for dem å utvikle ekspertise og sertifisere seg innen ulike områder.

- Det gjør tilgangen til treningsmateriell lettere og mer fingranulert, slik at vi ikke bare kan tilby opplæring for teknisk personell, men også for ulike roller som salgspersonell og presales-ressurser ute hos partnerne, sier Dahl.

Det nye Partner Network-programmet omfatter også Advantage+, et registreringsprogram som gir forhandlerne bedre marginer ut fra på hvilket partnernivå de befinner seg på. Newsolution+ vil belønne partnere med ytterligere marginmuligheter når de gjennomfører en av de nye sertifiseringene og selger relaterte løsninger som VMware View, Site Recovery Manager, vCenter Lab Manager, vCenter Stage Manager eller vCenter Lifecycle Manager.

LES OGSÅ: Priskrig på virtualisering

Virtualisering