Vmware trosser finanskrisen

Vmware trosser finanskrisen

Virtualiseringsgiganten Vmware har økt omsetningen med syv prosent i første kvartal.

I går kom resultatene for Vmwares første kvartal. Det er hyggelig lesing.

Omsetningen lå første kvartal på 470,3 millioner amerikanske dollar, en oppgang på syv prosent sammenlignet med samme kvartal i 2008, melder Itwire.com.

Driftsinntektene (i GAAP-regnskapsstandard) kom på 86,9 millioner dollar, en oppgang på hele 80 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. I tilegg er det inntekter utenfor GAAP på 121 millioner, opp 14 prosent sammenlignet med Q1 2008.

Fornøyd

Fordelt på markedene har Vmware vokst åtte prosent i Amerika, til 224 millioner dollar. Markedet utenfor Amerika har gitt 226,2 millioner, opp seks prosent.

Administrerende direktør i selskapet, Paul Maritz, sier Vmware «med suksess har styrt kostnader mens vi har fortsatt å investere strategisk i våre produkter», selv i et økonomisk klima der de fleste selskaper kapper inn på kjøpssiden for å spare.

- Vi har levert solide resultater for første kvartal, til tross for et veldig utfordrende økonomisk klima. Kunder har fortsatt å bruke Vmware-plattformen som en strategisk investering som gir betydelig kostnadsbesparelser og økt effektivitet og fleksibilitet for deres forretning, sier han.

Garanterer ikke neste kvartal

På tjenestesiden har omsetningen vokst 48 prosent siden forrige år, til 213,3 millioner. Tjenester er en del av Vmware som stadig vokser seg større.

- I første kvartal var tjenesteomsetningen 45 prosent av totalomsetningen. I fjor var tallet 33 prosent. På grunn av det utfordrende makroøkonomiske klimaet var lisensomsetning på 257 millioner dollar, et fall på 13 prosent sammenlignet med for et år siden, sier Maritz.

Men selskapet garanterer ikke vekst for 2. kvartal, ifølge regnskapssjef Mark Peek. Dette til tross for at Vsphere 4, et nytt Vmware-operativsystem som gjør at kunder kan skape sin egen sky, rulles ut hos partnere. Kunder vil fortsatt være ekstremt varsomme med å investere i nye ting, tror Peek.

- Resultatet er at vi forventer at omsetningen i andre kvartal blir flat, eller til og med går ned, sammenlignet med andre kvartal 2008, advarer han.

Virtualisering