VMware-Windows klar for Leopard

VMware-Windows klar for Leopard

VMware Fusion for Mac er klar for Leopard.

VMware har nå lansert en ny og nesten ferdig versjon av VMware Fusion for Mac som skal fungere med Leopard, som er navnet på den nye utgaven av Apples operativsystem, Mac OS X 10.5.

Fusion for Mac gjør det mulig å kjøre en rekke andre operativsystemer, inkludert Windows og Linux, under virtualisering på Mac. Man kan da veksle direkte mellom Mac OS og for eksempel Windows Vista.

VMware Fusion 1.1 er i skrivende stund ennå ikke lansert som et ferdig produkt, men det vil skje kort tid etter at Apple formelt har sluppet Mac OS X 10.5 for salg, klokka 18 norsk tid fredag 26. oktober.

Mac-brukere kan laste ned «release candidate»-versjonen av VMware Fusion for Mac 1.1 fra VMwares websider (www.vmware.com), og denne vil trolig være byttet ut med den offisielle 1.1-versjonen kort tid etter Apples Leopard-lansering.

Oppgradering til versjon 1.1 er gratis for eksisterende Fusion-brukere.

Prisen som nye kunder må betale, er ikke kunngjort i skrivende stund, men blir trolig 80 dollar, som versjon 1.0.

Blant forbedringene i 1.1-versjonen er at Fusion nå også kommer på fransk, tysk og japansk i tillegg til engelsk. Dessuten er det forbedret støtte for både 32- og 64-bitsversjonene av Windows Vita, bedre integrasjon med Apples Boot Camp-løsning for å kjøre Windows på Mac (ikke som virtualisering, men som alternativ oppstart), og bedre støtte for 2D-skjermoppdatering, særlig på MacBook Pro med Intels Santa Rosa-brikkesett.

Virtualisering