Windows inn på Sun-maskiner

Windows inn på Sun-maskiner

Ville vesten er ikke som før.

Sun skal begynne å selge, støtte og preinstallere Windows Server 2003 på sine servere. Dette skal skje i løpet av tre måneder. Sun vil også samarbeide med Microsoft om virtualisering, skriver Computerworlds nyhetsbyrå.

Nyheten fra Sun kommer samme dag som samarbeidsprosjektet Microsoft/Novell Interoperability Lab tok til i Cambridge i Massachusets. Også her er virtualisering hovedfokus, men det skal ikke være noen krysning mellom de to tiltakene, oppllyser Microsoft.

Pragmatisk

Sun og Microsofts kunngjøring er kulminasjonen av “fredssamtalene” mellom de to it-haukene Scott McNealy og Steve Ballmer i 2004.

- Dette er to selskaper som nå må bøye seg for markedets krav om samspill og ta hensyn til kunder som ønsker Windows på bestemte maskiner. Det har også littt å gjøre med at Sun under Jonathan Schwartz’ ledelse har vært mindre fiendtlig innstilt mot Microsoft og mer pragmatisk i forhold til hva som gavner Sun, sier Dwight Davis, analytiker i Ovum Summit.

Avtalen annonsert denne uken betyr at Sun blir maskinvareleverandør på Windows (såkalt OEM – original equipment manufacturer, red. anm.). Samarbeidet innebærer også at Sun skal optimere Windows Server på Suns x64-systemene.

Sun skal tilby verktøy og programvare på sine Windows-klare servere. Suns talspersoner er imidlertid uklare på om avtalen også vil gjelde Windows Server 2008, som er planlagt lansert neste vår.

LES OGSÅ: Ny Windows.server mer forsinket

John Fowler, Suns-direktør for system-divisjonen, framholder at Solaris fortsatt skal være hovedplattform for annen Microsoft-programvare som SQL Server, Exchange Server og Microsoft Internet Protocol Television (IPTV) Edition.

Samarbeidet om virtualisering går I hovedtrekk ut på at de to selskapene sørger for at Solaris virker godt i Microsofts virtualiserte muiljøer og vice versa. Men Sun vil ikke, i motsetning til VMware, Novell and Citrix/XenSource, ta i bruk Microsofts Virtual Hard Disk-format (VHD). Sun vil avvente standardisering på området før de går videre med dette.

LES OGSÅ: Virtualisering - en tikkende prisbombe

Virtualisering