Virus spredte rapporter fra antivirusselskap

Virus spredte rapporter fra antivirusselskap

Fortrolige dokumenter lekket fra en pc som ikke var sikret.

Sikkerhetsselskapet Trend Micro har kommet i en pinlig klipe. Pc-en til en av de ansatte hadde mye fortrolig informasjon og var usikret koblet opp mot et peer-to-peer nettverk.

Det er en tidligere ansatt som hadde flere rapporter om selskapet på pc-en sin. Han koblet seg opp på p2p-tjeneste Winny. Pc-en ble infisert av et virus, og de dokumentene med interne opplysniger spredte seg over nettet.

Trend Micro var vært klar over hendelsen, men ville ikke gå ut med den, fordi navn på enkelte kunder sto i rapporten.

Store problemer i Japan

- Hvis dette blir kjent ville folk kunne søke opp kundene våre og påføre dem problemer, sier Trend Micros talsmann Kazuhisa Tagaya om selskapets forsøk på å dekke over saken.

Saken blir enda mer pinlig for Trend Micro fordi selskapet gir gratis antivirusprogramvare til alle ansatte. Det viser seg at heller ikke ansatte i sikkerhetsselskapet er så nøye med installeringen.

Det er ifølge IDGs nyhetsbyrå ikke første gang Winny-nettverket avslører hemmeligheter. Tidligere har dokumenter fra politietterforskning, informasjon om atomanlegg og lister over ofre for sexovergrep kommet på avveie i Japan.

Nå har til og med en av Japans mektigste politikere blandet seg opp i saken. Shinzo Abe, Japans nummer to etter statsminister Koizumi, har oppfordret bedrifter ikke å bruke Winny.

- Vi kan ikke hindre at informasjon lekker ut, så lenge ikke alle har god nok sikring, sier han.