Visa tildelt europeisk pris for sikker netthandel

Visa tildelt europeisk pris for sikker netthandel

Visas nye system for sikker netthandel ble denne uken tildelt en industriell pris for best bruk av ny teknologi i europeisk kortindustri.
Prisen til "Verified by Visa", ble tildelt som en del av Lafferty European Credit Card and Consumer Finance Awards 2004 som tildeles de som står bak betydelige fremskritt innen industriell utvikling i alt fra prosessorer til de mest innovative nyvinninger. Andre av de nominerte teknologiene inkluderte Oyster Prepaid Contactless Card og Akbank Chip Loyalty programme, heter det i en pressemelding fra Visa/Teller.

Verified by Visa er et passord-beskyttet system som garanterer kortinnehavers identitet når vedkommende shopper på internett, og er i følge Visa/Teller beregnet til å redusere antallet omstridte transaksjoner med opp mot 80 prosent.

Systemet blir nå tilbudt Visa-kortinnehavere over hele Europa, og fungerer ved at kortinnehaver må oppgi et personlig passord når vedkommende betaler varer og tjenester på internett med sitt Visa-kort. Passordet fungerer akkurat som pin-koden man benytter i minibanken eller når man handler i butikker. Dette garanterer at kjøperen er den han eller hun utgir seg for, når de oppgir betalingskort informasjon. Dermed mener man at forsøk på svindel lett kan avsløres.

I følge Hugo Bottelier, nestsjef i Visa EU, uttaler i følge pressemeldingen at Visa selvsagt veldig fornøyd med å ha blitt tildelt denne prisen.

-- Å skape sikker e-handel er helt avgjørende for å skape fortsatt vekst i e-handelen. Visa er stolte over at vi leder an utviklingen gjennom vår deltagelse i opprettelsen av sikkerhetsstandarden 3-D Secure - standarden som ligger til grunn for Verified by Visa og alle andre online identifiserings-systemer, sier Bottelier.