Visakort med skjerm

Visakort med skjerm

Visa leker med tanken om en liten skjerm på kortene sine. Da kan brukerne kan få se saldo og hvor mye penger de brukte på de siste brukerstedene.
Den lille skjermen på kredittkortet vil foruten å vise de siste transaskjonene også kunne gi lokale valutakurser på stedet du befinner deg. Informasjonen som vises på den lille skjermen på kortet blir hentet fra databrikken som kjennetegner såkalte smartkort. I databrikken kan det lagres langt mer informasjon enn i de tradisjonelle magnetstripene, og det er det Visa nå ønsker å utnytte.

I dag har 10 prosent av Visas totalt 1,2 milliarder kortdatabrikker, og antallet vokser kraftig. Informasjonen på databrikken vil Visa nå vise på en skjerm på kortet. Betalingsgiganten regner med å ha en prototyp på kortet i løpet av et års tid.

Det er flere utfordringer som Visa står overfor, blant annet å sikre informasjonen ved mistet eller stjålet kort. Og en slik skjerm må dessuten være svært solid for å overleve i lommer, lommebøker og ut og inn av betalingsterminaler. LCD-skjermene som har vært brukt i tidlige eksperimenter, har vist seg å være for sårbare.

En annen faktor som kan hemme utbredelsen av Visa-kort med skjerm, er kostnaden. Med 1,2 milliarder kort ute sier det seg selv at dette kan bli en betydelig kostnad for kortselskapet. -- Både batteriet, skjermen og koblingen mellom databrikken og skjermen vil øke kostnadene per kort betydelig, spesielt i starten, sier Deborah Arnold som er strategiansvarlig i Visa International. Hun legger til at det derfor kan ta noen år før disse kortene kommer på markedet.