Visma byr på Mamut

Visma byr på Mamut

Visma-sjef Øystein Moan vil ha kontroll på programvareselskapet Mamut og fremsetter et knallbud overfor Mamut-aksjonærene. Oslo Børs sender Mamut-aksjen rett til værs.

Visma fortsetter oppkjøpsraidet, og nå står programvareselskapet Mamut for dør.

I går mottok Mamut-aksjonærene et indikativt tilbud fra Visma. Sistnevnte ønsker med dette å fremsette et frivillig bud på kjøp av alle utestående aksjer og opsjoner i selskapet til kurs 11,50 kroner per aksje med oppgjør i kontanter.

Budet forutsetter en budaksept på mer enn 90 prosent av Mamuts aksjer, tilfredsstillende bekreftende due diligence, ingen materielle negative endringer i Mamut i tilbudsperioden og nødvendige regulatoriske godkjennelser.

Mamut-kursen til værs

På Oslo Børs fyker Mamut-aksjen rett til værs i dagens åpning. Kl. 10.32 var aksjen opp 59,6 prosent til 10,85 kroner på bakgrunn av nyheten.

70 prosent budpremie

Det er ikke vanskelig å forstå at aksjonærene lar seg friste av et slikt bud. Budet Moan nå legger på bordet er nemlig skyhøyt over gårsdagens sluttnotering på Oslo Børs. Med et bud på 11,5 per aksje får Mamut-aksjonærene en premie på nærmere 70 prosent i forhold til prisingen av Mamut-aksjen før budet.

50 prosent i boks

Mamut har blitt informert om at aksjonærer som kontrollerer mer enn 50 prosent av utestående aksjer har gitt betinget tilsagn om å akseptere et slikt tilbud. Blant aksjonærene som har gitt slik forhåndsaksept er Mamut-sjef Eilert Hanoa, styremedlemmer i Mamut Leif Persson, Audun Wickstrand Iversen og Paal E. Johnsen, primærinnsidere Jostein Håvaldsrud, Werner Risberg, Espen Mofjell og Stein Olav Repål og selskaper disse kontrollerer, samt nærstående aksjonærer til Nini H. Nergaard, som også er styremedlem i Mamut.

Styret i Mamut anser at en sammenslåing av Mamut og Visma AS er godt begrunnet både industrielt og strategisk.