Visma-direktør går til IBM

IBM har ansatt Jon Stærkebye som leder for IBMs satsing på olje og gass i Nordøst-Europa.

Denne regionen omfatter blant annet Norden, Storbritannia og Russland. Stærkebye tiltrer stillingen 1. juni. Jon Stærkebye (51) kommer til IBM fra stillingen som administrerende direktør i Visma Software Norge AS.

Han er utdannet ved Universitet i Oslo i geofysikk og matematikk og har 25 års erfaring fra ledende stillinger i oljebransjen, blant annet i Saga Petroleum og Norsk Hydro.

Ansettelsen av Stærkebye vil styrke IBMs posisjon innen et marked som er av stor viktighet i Norge og Nordøst-Europa, ifølge pressemeldingen fra IBM.

Viktig for IBM

- Vi gleder oss over at Jon Stærkebye har valgt å komme til IBM, sier administrerende direktør Morten Thorkildsen, og legger til:.

-Vi trenger hans kompetanse for å videreutvikle IBMs posisjon innen et marked som er av stor viktighet i Norge og Nordøst-Europa. IBMs satsing på denne bransjen er i fin utvikling, og det er mange utfordringer å ta tak i, i tett samarbeid med bransjen.

- Jeg ser frem til å jobbe i et stort internasjonalt teknologiselskap som IBM, og dets satsing på olje og gass gjør at jeg ser frem til mange spennende prosjekter sammen med det øvrige IBM, og ikke minst sammen med energiselskapene selv, sier Stærkebye.