Visma kjøper Ajourit

Visma kjøper Ajourit

Ementor har endelig funnet en kjøper til kursleveradøren Ajourit. Øystein Moan blar opp 21,4 millioner kroner for Ementor-datteren.
Ementor og Visma har inngått en avtale om overtakelse av kursleverandøren Ajourit. Ementor selger alle aksjene i selskapet til Visma for 21,4 millioner kroner.

I en børsmelding opplyser Ementor at salget ikke forventes å gi selskapet noen vesentlig resultateffekt. Oppgjør for aksjene samt tilbakebetaling av lån fra selskapet vil tilføre Ementor 34,3 millioner kroner i likvide midler.

- Styret har i lengre tid jobbet med å ferdigstille restruktureringen av selskapet samt å finne en ny, aktiv eier til Ajourit - og er svært fornøyd med at Visma overtar Ementors aksjepost, sier styreformann Steinar Sønsteby i Ajourit.

Ajourit er en av Norges største it-kursleverandører. Selskapet har kontorer og klasserom i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Omsetningen for 2004 er estimert til 44 millioner kroner.

- Ajourit passer bra inn i Vismas forretningsmodell, og vi ser frem til å selskapet som en del av vår forretning. Vi vil kombinere Ajourit med de nåværede opplæringsaktivitetene i Visma, sier administrerende direktør Øysten Moan i Visma.