Visma-sjef håver inn 26 millioner

Visma-sjef håver inn 26 millioner

Ada Kjeseth har blitt søkkrik på Visma. Nå blir det hus i Frankrike og luksushytte i Norge.
Kjeseth har solgt Visma-aksjer for 26 millioner kroner.

Ada Kjeseth ble sjef for Visma Services da Visma-konsernet da Visma kjøpte Økonomipartner i 2001. Prislappen var dengang på totalt 120 millioner kroner. Men en stor del av kjøpesummen var i aksjer.

Kjeseth var dengang sjef for Økonomipartner og kom inn som investor og i selskapet i det Trondheims-baserte regnskapsbyrået i 1987. Da Visma overtok selskapet, mottok hun en stor aksjepost i Visma da selskapet ble kjøpt. Senere økte hun denne aksjeposten med 16.000 aksjer som ble kjøpt til 32 kroner for halvannet år siden.

Det er disse aksjene hun nå selger. Totalt blir nesten 310.000 aksjer solgt til en pris på 84 kroner per aksje. Det betyr at Kjeseth kan sette omlag 26 millioner kroner på sin private konto.

-- Jeg har gått med noen drømmer om å bruke noen penger på et hus i Frankrike. Dessuten har min familie noen hytteprosjekter som vi ønsker å realisere. Dette koster penger, og det er grunnen til at jeg nå selger aksjene, sier Kjeseth til Computerworld.

Hun ønsker ikke å kommentere hva hun har tjent på sin investering i 1987. Men trolig er det snakk om en tidobling av pengene.

Kjeseth er fortsatt leder for Visma Services. Til tross for salget har hun ingen planer om å slutte.

-- Aksjesalget er kun av familiemessige årsaker. Jeg har forsatt stor tro på Visma og har ingen planer om å slutte, sier hun.

Økonomipartner var det største regnskapsbyrået Visma kjøpte. Senere har denne divisjonen vokst kraftig. Nå teller denne enheten i Visma har rundt 1.000 ansatte og den hadde 650 millioner i omsetning i 2003.