Vitari trenger flere konsulenter

Konsulent- og programvareselskapet gjorde opp 2005 med positivt fortegn. Nå skal administrerende direktør Asle Sjørbotten utvide til både Stavanger og Trondheim.

Vitari leverte et bra år i 2005. Omsetningen økte med 20 prosent, fra 34,5 millioner kroner i 2004 til 41,4 millioner i 2005. Resultatet var sterkt: 5,3 millioner mot 1,3 millioner året før - en vekst på hele 320 prosent.

Inngangen til 2006 tyder på at veksten fortsetter, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor vokste selskapet til fem avdelinger, med over 40 konsulenter innen systemer for økonomistyring og salgsstøtte spredt på kontorene på Hvalstad, Sarpsborg, Bergen, Larvik og Kristiansand.

Nå i januar åpnet Vitari kontor på Kapp sør for Gjøvik, og i pipelinen ligger også etablering i Trondheim og Stavanger.

- Vi vant mange kontrakter i året som gikk, og spesielt har vi lyktes godt i smb-markedet, hvor den største veksten har kommet. Den svært gode lønnsomheten i kontraktene har vi fått ved å drille våre konsulenter i bruk av vår egenutviklede implementeringmetodikk, sier administrerende direktør Asle Sjørbotten.

Øker staben

I tillegg til skifte av systemer valgte mange kunder i fjor å foreta utvidelser og oppgraderinger av sine systemer. Vitari tror at markedet for erp og crm vil være sterkt også i 2006.

- For tiden er ordrebøkene velfylte, og det er fortsatt stort potensial for videreutvikling av systemene hos eksisterende brukere, sier Sjørbotten.

For lettere å betjene markedet i Oppland og Hedmark ble det også nylig etablert en Vitari avdeling i Kapp Næringshage, et par mil sør for Gjøvik.

Avdelingen vil være fullt operativ i løpet av våren og rettet mot markedet i Gjøvik- , Hamar- og Lillehammerområdet, samt i nordre del av Akershus.

- Med planer om etableringer i Stavanger og Trondheim forventer vi å være mellom 50 og 60 konsulenter i løpet av året, sier Sjørbotten.