Viva Las Vegas

Viva Las Vegas

Computer Associates valgte Las Vegas som arena for sin store kundehappening. Ganske festlig, i lys av finansgamblingen som har svertet selskapet.

CA World ble arrangert for andre år på rad i Las Vegas denne uken. Programvaregiganten Computer Assocites (CA) har samlet over 10.000 kunder, analytikerer og presse for å forteller om nyheter fra selskapet. Men Las Vegas er et underlig valg av sted i lys av finansskandelen rundt selskapet.

Las Vegas er jo ikke akkurat moralens høyborg, verken hva gjelder økonomi eller på andre, mer menneskelige måter. På vei til pressekonferanser, intervjuer og foredrag måtte vi passere gjennom rulettbord, enarmede banditter og pokerspilling. Gambling på høyt nivå.

I min ferd gjennom lokalene må jeg si at jeg tenkte på finansskandelene som har rammet selskapet jeg besøkte. Og da jeg gikk forbi et rulettbord lurte jeg på om det var denne innretningen tidligere finansdirektør Ira Zar brukte for å avgjøre om det ble sorte eller røde tall i regnskapet. Zar har tilstått utroskap og konspirasjon.

Som statsadvokaten i New York sa i forbindelse med den pågående rettsaken: "-- Dette demonstrerer den korrupte kulturen i Computer Associates". Og så valgte selskapet Las Vegas for å overbevise kunder, analytikere og presse om at dette ikke er sant. Hihi.

Ikke et vondt ord om Las Vegas. Byen er spennende, og ifølge turistinformasjonen er nå kurs og konferanser blitt like viktige for byen som gambling. I den grad byen i Nevadas ørken har slitt med sitt rykte, begynner den nå i alle fall å bli stueren.

Også CA gjør sitt beste for å fremstå solid og innovativt i en tid hvor det amerikanske kredittilsynet og justisdepartementet kjører selskapets tidligere finanstopper i det amerikanske rettsystemet. Og skandalens siste høydepunkt var da den mangeårige CA-mannen og toppsjef/styreformann i de siste årene måtte gå. Sanjay Kumar er nå parkert i stillingen "chief software architect". Derfor ble åpningstalen gjort av den konstituerte toppsjefen Ken Cron.

Han klarte ikke å overbevise. Det var en time med svært lite konkret innhold. Den øverste teknologisjefen, Yogesh Gupta, klarte imidlertid å imponere med selskapets nye produktstrategi "Enterprise Infrastructure Management". Han skisserte et innovativt CA hvor it-direktørens forretningsmessige utfordringer blir hovedfokus. Det blir spennende å følge denne utviklingen.