Vodafone-kjøpet avklart

Vodafone-kjøpet avklart

Telenors kjøp av Vodafone Sverige for en milliard euro nå formelt godkjent. Norden-sjef Morten Karlsen Sørby (bildet) får med det 1,5 million svenske mobilabonnenter på kjøpet.

Telenor har i dag betalt 994 millioner euro til Vodafone og formelt overtatt mobilselskapet Vodafone Sverige. Inkludert gjeld er prisen 1.035 millioner Euro.

Med overtakelsen av Vodafone Sverige øker Telenors skandinaviske mobilkundebase med 37 prosent til totalt 5,6 millioner abonnenter.

Vodafone Sverige er den tredje største mobiloperatøren i Sverige med 1,5 millioner abonnenter og ca. 16 prosent markedsandel (22 prosent målt i omsetning). Selskapet er nest største aktør på det svenske bedriftsmarkedet med omtrent 30 prosent markedsandel blant bedriftskundene.

Lindgren var tidligere finansdirektør og nestkommanderende i Bredbandsbolaget, som Telenor kjøpte i mai 2005.

- Vi er meget glade for at Johan Lindgren takket ja til jobben som administrerende direktør i Vodafone Sverige. Han har solid ledererfaring og de nødvendige kommersielle egenskapene som skal til for å videreutvikle selskapet og Telenors posisjon i det svenske markedet, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder for Telenor i Norden.

- Jeg tar fatt på oppgaven med en stor porsjon ydmykhet. Vodafone Sverige er en virksomhet med en solid posisjon og mange gode tjenester. Samtidig intensiveres konkurransen stadig, og selskapet er inne i en viktig omstillingsprosess der blant annet kostnadene må reduseres, sier Johan Lindgren.