Vodafone legges ned i Sverige

Vodafone legges ned i Sverige

Og selskapet gjenoppstår som Telenor i løpet av våren. Alle Telenors svenske selskaper skal ta i bruk den nye logoen.

Med felles profil og et løfte om alltid å sette kunden i sentrum, skal Telenor utfordre Telia på det svenske og nordiske telekommunikasjonsmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding.

I løpet av denne våren vil Vodafone Sverige bytte navn til Telenor, og før sommeren vil kundene merke forandringen i form av nye tilbud.

Telenor samler sine selskaper under et felles design for å utfordre konkurrentene i det svenske markedet. Mobilselskapet Vodafone Sverige, som Telenor kjøpte i fjor, vil om kort tid bytte navn til Telenor.

Samtidig tas Telenors nye logo, som ble lansert i Norge, Danmark og Ungarn 9. februar, i bruk av alle Telenors selskaper i Sverige.

Er i utfordrerposisjon

- Målet er å bli et unikt kundefokusert selskap, hvor alt vi gjør springer ut fra våre kunders behov. Med en komplett nordisk produktportefølje, utfordrer vi for alvor våre nordiske konkurrenter, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder av Telenors nordiske virksomhet.

Han legger til at Telenor i Sverige har Telenor en utfordrerposisjon.

- Vi skal forsvare og befeste denne gjennom å være innovative og alltid ha et kundefokus i alt vi gjør. Med Telenor som varemerke, og sammen med våre øvrige selskap i den svenske Telenorfamilien, har vi nå en stor mulighet til å forandre vår bransje fra å være teknologidrevet til å bli kundedrevet, sier Johan Lindgren, administrerende direktør for Telenors svenske mobilvirksomhet.

Johan Lindgren gir kundene tre konkrete løfter: Innen en måned skal de få Sveriges enkleste faktura, og allerede denne våren skal de få det første tilbudet om mobiltelefoni til fastpris for privatkunder.

Dessuten vil Telenor introdusere flere helhetsløsninger til både bedrifts- og privatkunder. For eksempel vil kunder i Bredbåndsbolaget, som også inngår i Telenorkonsernet, kunne ta med sine bredbåndsabonnement på hytta takket være en mobil oppkobling fra Telenor.