Voksende Mamut

Mamut trosser et tungt it-marked. I andre kvartal økte selskapet omsetningen med 16 prosent. Nå intensiverer Mamut satsingen i Sverige.

Mamut, som leverer økonomi- og kundebehandlingssystemer (erp og crm) til små og mellomstore bedrifter, endte med en omsetning på 29 millioner kroner i andre kvartal. Det er en økning på 16 prosent sammenlignet med i fjor. Driftsresultatet kom også inn på riktig side av streken. Resultat før skatt og avskrivninger (EBITDA) ble 3,3 millioner kroner, opp fra 1,6 millioner kroner i fjor. Det gir en driftsmargin på 11 prosent. Administrerende direktør Eilert Hanoa er tilfreds med tingenes tilstand.

 

- Vi er meget godt fornøyd med et solid overskudd for første halvår, samt en salgsvekst på 100 prosent av Mamut Business Softwarei Sverige. Vi forventer fortsatt vekst i andre halvår både i Norge og Sverige, sier Hanoa i en pressemelding.

 

95 prosent av omsetningen i andre kvartal kommer fra salg av Mamut-lisenser og service-avtaler.

 

Den totalt omsetningen for andre halvår er 61.5 millioner kroner, en økning på 19 prosent sammenlignet med i fjor.

 

Mamut, oppmuntret av de gode resultatene, øker nå sin innstats i Sverige. Selskapet har i dag rundt 1.500 svenske kunder. I løpet av høsten vil selskapet lansere flere nye produkter, noe Hanoa tror vil bidra til ytterligere vekst. I tillegg går Mamuts pilotprogram i Nederland som planlagt.