Voksende marked for erp

De store erp-selskapene spiser de små. Konkurransen er hard, men markedet vokser.
Omsetningen i erp-markedet (forretningsapplikasjoner) er i år ventet å nå 26,7 milliarder dollar. I fjor endte omsetningen på 25 milliarder dollar. IDC mener veksten vil drives av en generell økning i nærinsglivets it-budsjetter og et økende behov for mer integrerte løsninger som kan bidra til bedre produktivitet, inntjening og konkurransekraft.

Analyseselskapet estimerer at de ti største leverandørene i 2003 stod for 46 prosent av den totale omsetningen i markedet. I 2002 var det samme tallet 44,5 prosent, mens de størstes andel i 2001 var på 42 prosent. IDC slår fast at leverandører som SAP, Peoplesoft, Oracle, Microsoft og Sage vil fortsette å vokse på bekostning av mindre leverandører.

-- Konsolideringen i erp-markedet vil fortsette - sakte, men sikkert. Aktørene som står igjen vil ha økonomiske midler til å hevde seg på lang sikt, sier analysedirektør Albert Pang i IDC.

Til tross for et marked med høy konkurransefaktor spår IDC betydelig vekst. I 2008 estimerer analyseselskapet en totalomsetning på 36 milliarder dollar.