Vokser kraftig på Linux

Vokser kraftig på Linux

Omsetningen til Linpro vokste med 56 prosent i første halvår. Resultatet er positivt, og viser at det er mulig å tjene penger på pingvin-vare.

- Før året startet sa vi at vi skulle prioritere vekst. Vi leverer vekst, og forventer tilsvarende vekst ut året, sier administrerende direktør Trond Heier i Linpro.

Omsetningen vokste fra 12,4 til 19,3 millioner sammenlignet med første halvår i fjor. Resultatet endte på 1,0 millioner, mot minus 0,7 millioner i samme periode i fjor.

- Med den utviklingen vi ser i Linux-markedet er vekst avgjørende hvis vi skal beholde vår unike posisjon som ledende på Linux og åpen kildekode, sier Heier.

10 år i år

Ut over vekst i eksisterende markeder ser Linpro positivt på flere nye partnerskap og nye produkter. Partnerskapet med Red Hat har allerede båret frukter, og fremover har Linpro store forventninger til den nye produktlinjen fra Novell, samt det nye partnerskapet med MySQL, ifølge en melding fra selskapet.

Linpro er 10 år i år og var dermed et av de første kommersielle selskaper som ble etablert med fokus på kompetanse rundt Linux. Med mer enn 50 ansatte har selskapet nå etablert seg som en mellomstor aktør i it-markedet, fremdeles dedikert Linux og åpen programvare.

- Linux har blitt stuerent. Et eksempel er at tele- og mediebransjene har vært tidlige til å ta i bruk Linux på infrastruktur. Jeg tror vi vil se denne utviklingen smitte over til flere andre bransjer, sier Heier.

Linpro har vokst ut av sine eksisterende lokaler, og i september flytter selskapet til helt nye og mer passende lokaler på Storo. I den forbindelse vil selskapet også lansere en ny grafisk profil.