Vollvik inn i norsk søkemotor

Vollvik Invest legger penger i søkemotorselskapet InfoFinder, og blir den største aksjonæren i selskapet.

– Ved siden av kapital stiller vi med godt humør, stort engasjement og et ressursapparat innen salg og markedsføring, sier Idar Vollvik i en pressemelding.

 

InfoFinder leverer i dag interne søk til små og mellomstore bedrifter. Både selskapet og teknologien har utgangspunkt i Trondheim.

 

- Selskapet har etablert en sterk posisjon innen SMB segmentet, og gjennom frisk kapital skal vi posisjonere virksomheten enda bedre og mot større markeder, sier Vollvik som legger vekt på at tro, entusiasme og selvtillit skal føre selskapet fremover.

 

Internasjonal satsning

 

Vollvik trer også inn i styret. Han sier videre at det internasjonale markedet på sikt skal få bli ytterligere kjent med trøndersk søketeknologi.

 

InfoFinder ble etablert for fem år siden. Administrerende direktør Lars Morten Nygaard er svært tilfreds med å få Vollvik Invest på eiersiden. Han sier i pressemeldingen at selskapet skal satse utenfor Norge allerede i år. Han forventer derfor en dobling i antallet årsverk i 2006, med en tilsvarende dobling i 2007.

 

- De to neste årene blir det mer fokus på topplinje enn bunnline. Veksten skal i første rekke skje via indirekte salg gjennom forhandlere og integrasjonspartnere. Vi har allerede 25 forhandlere i Skandinavia, og mye av veksten vil komme gjennom en videreutvikling av disse, forteller Nygaard.

 

- Hans Olav Torsen, nyvalgt styreformann i InfoFinder legger til: Vi ser veldig frem til å kunne dra nytte av den erfaring og de ressurser Vollvik Invest har til rådighet. Idar Vollvik har vist at med riktig fokus kan veksten skje både hurtig og kraftig.