Vraker CA Unicenter

Netcom inngår i stedet tidenes største norske Openview-avtale med HP.
Netcom skal samkjøre sine overvåkingssystemer for it og tele og har valgt HP Openview som felles operativt støttesystem (OSS). HP skal levere en nøkkelferdig løsning som gir NetCom ende-til-ende kontroll av it- og teletjenester og tilhørende infrastruktur.

Avtalen mellom Netcom og HP er ifølge HP tidenes største Openview-avtale i Norge.

En av konsekvensene av den nylig inngåtte HP-avtalen er at Computer Associates (CA), som tidligere har overvåket Netcoms it-løsninger, blir kastet ut av mobiloperatøren.

Nokia-integrasjon

Netcom bruker mye Nokia-utstyr i sine basestasjoner. HP Openview skal integreres blant annet med Nokia Netact (Nokias overvåkingsløsning). HP og Nokia samarbeider tett og de to selskapene har felles utviklingslaboratorium.

-- Når vi integrerer Netact og Openview slipper vi å finne opp hjulet på nytt, sier Lars Erik Gjervan, gruppeleder OSS System i Netcom.

Ifølge Gjervan kunne HP vise til klart bedre tall for kost/nytte enn CA og de andre konkurrentene.

-- Omleggingen gjør også at vi flytter overvåkingen fra bokser til å se på tjenestene som blir produsert. En tjeneste kan involvere alt fra en til hundre bokser. Det er derfor mer nyttig for oss å se på tjenestene, sier gruppelederen.

CA henger etter

CA, som har spesialisert seg på overvåking og styring av it-systemer, mister en god kunde i Netcom. Samtidig har Micromuse med sin Netcool-løsning tidligere i år spist seg inn på CAs domener i Telenor. Micromuse er nå også på full fart inn i Telenor mobil.

Analyseselskapet Gartner pekte i vår på HP og Micomuse som "ledere" i sin oversikt over leverandører av operative støttesystemer.

Teknisk direktør Øyvind Andhøy i CA Norge bekymrer seg ikke over at CA forlates som støttesystem i noen av Norges viktigste teleselskaper.

-- Vi har ikke ambisjoner om å ta alt fra alle. Dessuten har vi aldri spesialisert oss på tele, sier Andhøy i en kommentar til at selskapet ikke nådd opp i konkurransen.

Implementeringen av Netcoms nye Openview-løsning starter denne uka og skal etter planen være ferdig til nyttår. HP og Netcom vil ikke opplyse hva Openview-avtalen er verdt. Etter det Computerworld har grunn til å tro ligger kontraktsverdien et sted mellom fem og ti millioner kroner.