Vrøvl på Wikipedia

Vrøvl på Wikipedia

Wikipedia-gründeren Jimmy Wales innrømmer at online-leksikonet er for dårlig.

Wales har i et svar på en utsagn av en eks-kollega innrømmet at mye av informasjonen på Wikipedia er ikke godt nok sikret mot feil. I noen tilfeller har innholdet vært vrøvl, mener Wales.

Wales er mannen som startet opp det åpne leksikonet Wikipedia i januar 2001, sammen med Larry Sanger. Det er akkurat Sanger som har kommet med et utspill der han ønsker en gruppe med eksperter som sjekker informasjonen på Wikipedia.

Fått kritikk

Wikipedia har de siste årene vokst enormt. Leksikonet er fritt tilgjengelig på nett. Mange anser Wikipedia som en sikker informasjonskilde og vurderer det på samme høyde som etablerte og redaktørstyrte leksikoner som Encyclopedia Britannica. Men Wikipedia har fått en del kritikk fordi det gjennom sin åpen struktur han samlet inn mye informasjon som viser seg i det minste mangelfull, hvis ikke direkte feil.

I tillegg viser det seg at tekster tilpasset for å gi dem bedre plassering på søkemotere, i noen dokumenterte tilfeller med åpenbare feil.

Ubegripelig språk

Wales har nå innrømmet at visse tekster er feil.

- Beskrivelser av Bill Gates og Jane Fonda er eksempler på uleselig vrøvl. Men hvis innholdet til et emne ikke er riktig, er det bare å rette på det, skriver Wales i en epost ifølge The Register.

Ikke bare faktiske feil plager Wikipedia, også dårlige setninger og ubegripelig språk er problemer online-leksikonet sliter med. Hva skal gjøres med det har Wales ikke gitt en løsning for.

Mer om Jimmy Wales på Wikipedia (vi regner med at denne informasjonen er riktig)